Connect with us

LUPTE LIBERE

Luptătorii de la CSS Zalău au impresionat la Târgu Jiu


Deşi antrenorul Gheorghe Panc a deplasat la turneul de calificare la Campionatul Naţional de cadeţi un lot tânăr,  trei sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău au reuşit să urce pe podium


Luptătorii de la CSS Zalău au avut un an 2018 foarte bun, încununat cu o dominare a topului sportivilor de final de an al Clubul Sportiv Şcolar.

Nici în 2019, luptătorii nu vor să coboare ştacheta şi au început în forţă anul. Astfel, după participarea la calificarea pentru finala Campionatului Naţional Şcolar, secţia de lupte libere de la CSS Zalău a deplasat un lot format din 16 sportivi la Târgu Jiu.

În perioada 22 – 24 martie, “oraşul lui Brâncuşi” a găzduit turneul de calificare la Campionatul Naţional de cadeţi. Competiţia s-a desfăşurat la trei categorii, lupte greco-romane, lupte libere şi lupte feminine, iar CSS Zalău a avut reprezentanţi la ultimele două categorii.

Antrenorul Gheorghe Panc a deplasat un lot tânăr la această competiţie, iar din cei 16 sportivi, nu mai puţin de 5 au avut nevoie de acordul părinţilor pentru a putea participa la competiţie, deoarece aceştia se află în ultimul an la copii şi abia la anul se încadrează la categoria de vârstă cadeţi.

Totuşi, chiar dacă CSS Zalău a deplasat un lot tânăr la Târgu Jiu, luptătorii nu l-au dezamăgit pe antrenorul Gheorghe Panc şi cele mai bune rezultate le-au obţinut Vlad Sîrca – locul 3 la categoria 60 de kilograme. Acesta a fost oprit în drumul către finală de către Vasile Muşat de la CSS Oneşti.

Din rândul băieţilor, s-au remarcat şi Paul Purcăraş la 71 de kilograme, dar şi Bogdan Lazăr, cel care a câştigat un meci şi l-a pierdut pe următorul, ulterior pierzând şi meciul din recalificări.

În ceea ce priveşte categoria lupte feminine, Denisa Paşcalău a reuşit un loc 5 la cateogria 73 de kilograme, categorie la care Casiana Tişe a cucerit locul 2. Tot pe locul secund, dar la categoria de greutate 69 de kilograme, s-a clasat şi Andreea Bulgăr.

“Având în vedere că ne-am înscris cu o echipă, nu mai puţin de cinci dintre copii sunt născuţi în 2004, fiind în ultimul an la copii, dar au participat la categoria de vârstă cadeţi cu acordul părinţilor. Este o echipă tânără, dar trebuie să se mobilizeze. Am dorit să facem o echipă din forţe proprii, să nu mai facem protocoale de colaborare”, ne-a declarat Gheorghe Panc.

Pentru secţia de lupte libere de la CSS Zalău urmează la finalul săptămânii un nou turneu de calificare la Campionatul Naţional, de această dată la categoria de vârstă juniori. Competiţia va avea loc la Târgovişte, iar CSS Zalău va deplasa un lot format din 16 sportivi.

Pentru acest turneu, Clubul Sportiv Şcolar speră la medalii din partea sportivilor Darius Puşcaş (125 kg), Vasile Moldovan (92 kg), Antonio Chiba (86 kg), dar şi Sergiu Pop (65 kg).

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 27 martie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in LUPTE LIBERE