Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. Şcolile din Dragu şi Buciumi au câştigat faza judeţeană a Gimnaziadei de Oină


Echipele pregătite de prof. Cosmin Ardelean şi prof. Mariana Puşcaş au reuşit să se califice la faza interjudeţeană ce va avea loc în luna aprilie. Cele două echipe au obţinut calificarea, după ce au câştigat etapa judeţeană de la Dragu


An de an, elevii din toată ţara se întrec la Olimpia Gimnaziilor sau Cupa Lyceum la diferite discipline sportive, depinde de ce ciclu vorbim. Nici anul 2019 nu face excepţie, iar recent, a avut loc etapa judeţeană la Olimpiada Gimnaziilor la Oină, atât la masculin, cât şi la feminin.

Gazda competiţiei a fost terenul de sport din localitatea Dragu, iar la start s-au numărat nu mai puţin de patru echipe la băieţi şi două echipe la fete. Astfel, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida, Şcoala Gimnazială „Marcus Aurelius” Creaca şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi s-au întrecut la masculin, în timp ce Şcoala Gimnazială Dragu şi Şcoala Gimnazială Buciumi s-au duelat la feminin.

Băieţii au dat startul competiţiei, iar cele patru echipe s-au duelat pentru a câştigat primul loc şi pentru a obţine biletele către faza interjudeţeană. Sistemul de desfăşurare al partidelor a fost fiecare cu fiecare, iar în urma rezultatelor înregistrate, echipa băieţilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu a ieşit câştigătoare.

Pe locul 2 s-au clasat “vecinii” de la Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida, în timp ce podiumul a fost completat de echipa Şcolii Gimnaziale “Marcus Aurelius” Creaca.

În ceea ce priveşte întrecerea feminină, să spunem că deşi au fost doar doar echipe participante, a fost un spectacol total. Astfel, în primul meci, echipele şcolilor din Dragu şi Buciumi au încheiat la egalitate, scor 2 – 2. Nici în meciul doi nu s-a putut stabili o învingătoare, iar de această dată, partida s-a terminat 0 – 0.

Prin urmare, pentru stabilirea câştigătoarei, organizatorii au făcut departajarea la bătaia mingii cu bastonul, unde câştig de cauză a avut Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi.

Echipele câştigătoare, Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, respectiv Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi, vor reprezenta judeţul Sălaj la etapa interjudeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor care vor avea loc în luna aprilie la masculin, la Dragu, în timp ce la feminin, întrecerea va avea loc în localitatea Remetea Chioarului, judeţul Maramureş.

„Mă bucur să văd că de la an la an numărul echipelor participante este în creştere, ceea ce ne arată că Oina este pe un trend ascendent în judeîul Sălaj. Am avut meciuri de un nivel tehnic și tactic ridicat atât la băieți cât şi la fete fiind o adevărată sărbătoare a Sportului Național al României. Felicit toate echipele pentru dăruirea de care au dat dovada, îmi felicit echipele care au obținut locul I la masculin și II la feminin, și sper să reușim o calificare la etapa națională care va avea loc la Complexul Național de la Izvorani. Urez mult succes echipei din Buciumi la etapa interjudețeană la feminin. Multumesc tuturor celor care au fost alături de mine in organizarea acestei competiții!”, a declarat Cosmin Ardelean.


Rezultatele înregistrate la feminin:

Meci 1: Școala Gimnazială Nr.1 Dragu – Școala Gimnazială Nr.1 Buciumi 2 – 2

Meci 2: Școala Gimnazială Nr.1 Dragu – Școala Gimnazială Nr.1 Buciumi 0 – 0

Clasament:

Locul I: Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi

Locul II: Școala Gimnazială Nr.1 Dragu


Rezultatele înregistrate la masculin:

Meci 1: Școala Gimnazială Nr.1 Buciumi – Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida     2 – 10

Meci 2: Școala Gimnazială „Marcus Aurelius” Creaca – Scoala Gimnazială Nr.1 Dragu  0 – 18

Meci 3: L.T.L.R. Hida – Scoala Gimnaziala Nr.1 Dragu                                                           4 – 16

Meci 4: Școala Gimnazială Nr.1 Buciumi – Şcoala Gimnazială „Marcus Aurelius” Creaca 2 – 10

Meci 5:  Școala Gimnazială Nr.1 Dragu – Școala Gimnazială Nr.1 Buciumi                        14 – 4

Meci 6: L.T.L.R. Hida – Școala Gimnazială „Marcus Aurelius” Creaca                                  12 – 2

Clasament:

Locul I: Scoala Gimnazială Nr.1 Dragu – prof. Ardelean Cosmin

Locul II: L.T.L.R. Hida – prof. Pup Gavril

Locul III: Școala Gimnazială”Marcus Aurelius” Creaca – prof. Mesaros Alin

Locul IV: Școala Gimnazială Nr.1 Buciumi – prof. Puscas Mariana


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI