Connect with us

ATLETISM

Performanţă modestă pentru Monel Sabou la New York


Medaliat cu bronz la europenele de cros pe vremea junioratului, Monel Sabou speră la 40 de ani într-o revenire cu medalie la un campionat național. Rezultatul înregistrat de colegul nostru la ultima competiție la care a participat i-a mai tăiat din elan, dar  fostul atlet al Clubului Sportiv Municipal Zalău nu vrea să renunțe la visul său


Una din cele mai puternice curse de semimaraton organizate pe întreg mapamondul este cursa organizată anual în metropola americană New York.

Cu peste 25.000 de alergători la start cu premii pentru primii zece sportivi clasaţi în competiţia masculină şi cea feminină, ”United Airlines New York City Halfmarathon” se numără printre puţinele competiţii de semimaraton care recompensează primii zece sportivi clasaţi la categoria OPEN şi primii trei sportivi la fiecare categorie de vârstă.

Printre sportivii care s-au aliniat anul acesta la startul cursei de la New York s-a regăsit şi Monel Sabou.

Aflat în plină pregătire pentru Wisconsin Marathon, cursă programată în prima duminică din luna Mai la Kenosha, Monel s-a înscris la cursa din New York cu gândul de a obţine o clasare în primii 100 de alergători.

Din păcate pentru el planurile i-au fost zădărnicite de câteva lucruri ivite cu două săptămâni înainte de cursă.

Nevoit să îşi schimbe domiciliul, colegul nostru a neglijat în ultimele două săptămâni atât antrenamentele cât şi activitatea jurnalistică pentru a-şi aranja noua locuinţă, astfel că şi rezultatul obţinut a fost mult sub aşteptările sale.

Cu o performanță foarte modestă, o oră, 18 minute şi 17 secunde, Monel s-a clasat pe locul 210 în clasamentul general din 24.656 de concurenți care au terminat cursa, iar la categoria 40-44 de ani s-a clasat pe locul 11 din 1.791 de alergători.

”Sunt foarte dezamăgit de rezultatul obținut. Chiar dacă în săptămâna concursului am dormit doar câte 4-5 ore pe noapte din cauza faptului că trebuia să îmi aranjez noua locuință, rezultatul este unul foarte modest pentru mine. Din păcate se întâmplă și astfel de lucruri. E bine totuși că am terminat cursa fără accidentări. Sper să îmi revin câtmai reprede din starea actuală de oboseală și să reușesc un rezultat bun la maratonul statului Wisconsin” ne-a spus cu dezamăgire dar şi cu speranţă în glas Monel Sabou.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM