Connect with us

Sporturi

Ioana Lung, pe locul 2 la Oradea


Sportiva legitimată la Palatul Copiilor Zalău a făcut pereche cu buna sa prietenă, Patricia Goina, alături de care a făcut o figură frumoasă la Cupa de Primăvară rezervată echipelor şi a cucerit medalia de argint la categoria de vârstă 16 ani


În ultimul an, Ioana Lung şi-a făcut un nume în tenisul juvenil din judeţul Sălaj fiind una dintre cele mai apreciate tenismene şi considerată o mare speranţă pentru viitorul acestui sport în judeţul Sălaj.

Mai mult, spre finalul anului trecut, Adrian Fărcaş – directorul executiv al DJST Sălaj o numea viitoarea Simona Halep. Sigur, drumul e lung şi greu, însă, după un an 2018 foarte bun, pentru tenismena de la Palatul Copiilor Zalău, rezultatele bune continuă şi în anul 2019.

Astfel, săptămâna trecută, Ioana Lung a participat la o competiţie la Oradea, acolo unde a reuşit un rezultat remarcabil. În perioada 16 – 20 martie, în “capitala” judeţul Bihor, a avut loc ediţia din acest an a Cupei de Primăvară, competiţia rezervată echipelor.

Pentru această competiţie, sălăjeanca noastră a făcut pereche cu buna sa prietenă, Patricia Goina, iar cuplul format din cele două tenismene a participat la categoria de vârstă 16 ani, alături de alte patru perechi. S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, la final s-a tras linie şi s-a întocmit clasamentul.

În prima zi de competiţie, Ioana Lung şi Patricia Goina au dat peste surorile Alexandra şi Vanesza Zsiros. În primul meci, Goina a dispus în două seturi de Alexandra Zsiros, în timp ce Ioana Lung a învins-o pe Vanesza. Meciul a fost câştigat cu 3 – 0 de perechea Lung – Goina, după ce cele două s-au impus şi în meciul de dublu.

A urmat o nouă victorie cu 3 – 0 pentru perechea Lung – Goina, de această dată în disputa cu perechea formată de Andreea  Soplea şi Ioana Luca. Desfăşurarea a fost una similară şi Goina a trecut în primul meci de Soplea, pentru ca sălăjeanca noastră să dispună în trei seturi de Ioana Luca.

Jocul de dublu a fost câştigat la pas de Ioana Lung şi Patricia Goina, scor 6 – 1, 6 – 3. Nici cuplul format de sportivele Nora Mitrea-Gerocz şi Giulia Muşat nu a putut sta în calea perechii Lung – Goina şi meciul s-a terminat cu 3 – 0 pentru echipa din urmă.

Astfel, pentru primul loc, Ioana Lung şi Patricia Goina s-au duelat cu Daniela Bereanu şi Ana Maria Tornean, cealaltă pereche care a obţinut trei victorii. Astfel, cine câştiga această dispută, avea asigurat şi primul loc la categoria de vârstă 16 ani.

În primul meci, Patricia Goina a trecut cu 6 – 1, 6 – 2 de Daniela Bereanu, însă, din păcate, Ioana Lung a pierdut împotriva Anei Maria Tornean, astfel că meciul de dublu a fost decisiv pentru stabilirea câştigătoarei.

La dublu, cuplul format din Lung şi Goina a început mai bine şi şi-a adjudecat primul set, scor 6 – 4. Setul 2 a revenit perechii Bereanu – Tornean, iar meciul a avut nevoie de set decisiv.

În ultimul act, disputa a fost încinsă, dar în cele din urmă, victoria a aparţinut perechii Tornean – Bereanu, iar echipa Ioana Lung – Patricia Goina a fost nevoită să se mulţumească doar cu locul 2.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi