Connect with us

HANDBAL

O altă jucătoare de la HC Zalău ar putea ajunge la CSM Bucureşti!?


Aflată într-o mare formă, Dana Abed-Kader a intrat în vizorul mai multor formaţii, între care şi campioana României. “Are câteva oferte foarte bune, inclusiv de la CSM Bucureşti”, a precizat managerul Gheorghe Tadici


Venită acum doi ani şi ceva de la CSM Cetate Devatrans, Dana Abed-Kader (n. 21 iunie 1996) era una dintre promisiunile din lotul formaţiei conduse de Gheorghe Tadici.

Campioană mondială cu România în anul 2014, handbalista născută tocmai în Siria trebuia să acumuleze experienţă şi la nivelul Ligii Naţionale.

“Vreau să joc handbal cu zâmbetul pe buze”, spunea pivotul şcolită  la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti.

Treptat, jucătoarea în vârstă de 22 de ani şi-a croit un loc în echipa de start a Zalăului şi chiar a început să marcheze.

26 de goluri în primul campionat, iar în sezonul trecut a înscris 47 de goluri.

În actuala stagiune, o regăsim pe Abed-Kader ca titulară, iar încrederea acordată de Gheorghe Tadici a început să fie răsplătită pe semicerc prin prestaţii bune şi din ce în ce mai multe goluri.

În anul 2019, handbalista chiar a avut o creştere semnificatică, ea devenind una dintre cele mai bune marcatoare ale formaţiei de la poalele Meseşului.

Golghetera echipei, în ultimele partide

În ultimele jocuri ale sălăjencelor, Dana Abed-Kader a fost chiar şi golghetera echipei, înscriind 6 goluri în partida cu liderul SCM Râmnicu Vâlcea, iar în partida cu Măgura Cisnădie  a bifat numai puţin de 11 reuşite!

În ultima partidă, cea cu SCM Gloria Buzău din Cupa României, pivotul Zalăului a trimis mingea în plasă de 8 ori.

Prin aceste reuşite, pivotul Zalăului a totalizat 73 de goluri (61 în campionat şi 12 în Cupa României).

Altfel spus, ea a devenit a treia marcatoare a echipei HC Zalău în Liga Florilor, după Roxana Szolosi (77 goluri) şi “căpitanul” Valentina Panici (73)!

Prestaţiile jucătoarei au fost remarcate şi de managerul echipei, care a precizat că Abed-Kader a acumulat multă maturitate în joc în ultimul an şi că e posibil ca handbalista să ajungă în vară la o echipă mai puternică!

„Dana Abed-Kader este într-o creştere valorică, nu una de formă. A câştigat mult în maturitate în ultimul an şi îşi doreşte să facă performanţă la nivel de echipă de senioare şi acest lucru se va putea realiza în următorul ciclu olimpic, cel târziu. Mai este sub contract cu noi încă doi ani, însă are câteva oferte foarte bune, inclusiv de la CSM Bucureşti, iar dacă o să fie cazul şi vom găsi acest lucru benefic pentru ea, atunci îi vom da drumul să plece din vară”, a declarat Gheorghe Tadici.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL