Connect with us

Ştiri din Sălaj

Amănunte despre starea lui Arnold Schlachter. Mărturii despre momentele de cumpănă prin care a trecut


Aflat în America, acolo unde a fost supus la două intervenţii chirurgicale, se pregăteşte acum de şedinţele de chimioterapie. “Mi-e tare dor de familie. M-am săturat de America. Aş veni acasă şi… ieri”, a spus Arny


Aflat ca cumpăna dintre viaţă şi moarte, Arnold Schlachter a trecut – în anul 2019 – prin două operaţii complicate, dar doctorii de la clinica din Seattle au spus că totul a decurs bine.

Chiar de Ziua Femeii, zălăuanul a fost externat, pentru ca pe data de 9 martie să îşi poată aniversa în linişte ziua de naştere.

De atunci, Arny lăcuieşte în apartamentul surorii sale – Melinda, cea care s-a stabilit de ani buni în Statele Unite ale Americii.

Aceasta, deoarece cei de la spital i-au dat pentru acasă aparatura medicală de care avea nevoie.

După o săptămână, el a fost la un control la clinica americană, iar progresele făcute într-un timp aşa de scurt sunt îmbucurătoare.

Acum, sălăjeanul se pregăteşte de chimioterapie. Vor fi şase săptămâni mai grele, după care pacientul se poate pregăti pentru revenirea în ţară şi pentru o viaţă mai normală.

Aniversarea lui Arnold din 9 Martie de la Seattle

Până atunci, am vrut să luăm “pulsul” colegului nostru. Puternic emoţionat şi mental, Arny ne-a spus cum a trecut peste aceste momente grele din viaţa sa şi cum se simte acum.

În acest început de an, el a trecut peste două operaţii. După ultima, care a durat peste 7 ore, rămas fără corzile vocale, laringe, faringe, trahee și esofag, dar cu speranţa, cu bucuria de a trăi şi de a-şi mai putea vedea soţia şi fiul, cele mai dragi fiinţe de pe lumea aceasta.

Doctorii de peste Ocean i-au construit un nou esofag şi totul merge spre bine. Mai mult, există şi posibilitatea de a primi corzi vocale, prin donare!?

Acum mă simt mai bine, dar rana de la mână se vindecă mai greu. Medicii au luat grefă şi mi-au refăcut esofagul. La gât, mai simt o jenă, dar pot mânca. Din păcate, nu mai pot respira pe gură şi pe nas, doar prin acea gaură din gât. E foarte ciudat. Mi-au scos laringele. Nu mai am corzi vocale şi nu mai pot vorbi, dar mă bucur că sunt în viaţă. La prima operaţie, era să mă sufoc şi mi-au făcut gaură în gât. Nu mi-a venit să cred că mie mi se poate întâmpla aşa ceva. Faptul că sunt departe de familie face să fie şi mai greu de suportat. Am avut însă un înger păzitor, pe sora mea, cea care a fost cu mine non-stop. A stat în spital, unde a dormit cu mine în cameră şi m-a ajutat tot timpul. De luni, o să fac 6 săptămâni de radiaţii. Atunci o să ştiu şi mai multe. Abia aştept să vin acasă. Mi-e tare dor de familie. M-am săturat de America. Aş veni acasă şi… ieri. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat şi s-au rugat pentru ca operaţia să fie o reuşită”, a spus Arnold Schlachter pentru Sportul Sălăjean.

 


Donează aici pentru Arnold Schlachter:

IBAN CONT LEI:RO35RZBR0000060013190890 Raiffeisen Bank Zalău
IBAN CONT EURO: RO90RZBR0000060018920272 Raiffeisen Bank Zalău
COD SWIFT: RZBRROBU
Se pot face donatii si prin PayPal la:
ancaveronicaschlachter@gmail.com

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj