Connect with us

ALTE SPORTURI

Szabo Robert, pe podium la Satu Mare, deşi a ajuns la concurs pe ultima sută de metri


Pilotul sălăjean a reuşit să termine pe locul 3 prima etapă din cadrul Campionatului Internaţional de Rally Sprint, cu toate că a ajuns foarte târziu la competiţie şi nici nu a făcut recunoaşterea traseului. “În aceste condiţii, locul 3 este un rezultat foarte bun”, ne-a spus pilotul


După o lungă perioadă de aşteptare pentru piloţi, la finalul săptămânii trecute a debutat ediţia 2019 a Campionatului Internaţional de Rally Sprint, competiţie organizată de ACR Satu Mare, CS Rider’s Satu Mare, DJST Satu Mare şi Primăria Satu Mare.

Prima etapă din campionat a fost programată sâmbătă, 16 martie şi a adunat la start 44 de piloţi din Satu Mare, Carei, Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmaţiei, Cluj-Napoca, Sîntion, Oradea sau Zalău.

Piloţii au participat la categoriile juniori, debutanţi şi avansaţi, pe un traseu în Poligonul ACR din Satu Mare, traseul fiind unul schimbat faţă de cel de anul trecut. La prima etapă de la Satu Mare, judeţul Sălaj a fost reprezentat de doi piloţi.

Este vorba despre Vlad Gâlgău şi Szabo Robert. Primul a reuşit să obţină locul 2 la categoria avansaţi, clasa 4, în timp ce Szabo Robert a ajuns la timp doar pentru a putea participa la categoria OPEN.

Astfel, pilotul sălăjean, aflat la volanul unui Subaru nici nu a putut face recunoaşterea traseului, având în vedere că este unul nou, dar cu toate acestea, sălăjeanul a avut o prestaţie foarte bună şi a reuşit să urce pe podium la OPEN, cucerind locul 3.

“Am fost foarte grăbit. Soţia a avut ceva probleme şi a trebuit să mergem la medic la Cluj-Napoca şi abia după ce am terminat acolo am mers la competiţie la Satu Mare. Când am ajuns la competiţie, mai erau două maşini din a doua manşă, astfel că doar la OPEN am putut participa şi fără să mai fac recunoaşterea traseului. Mi-am dorit să punctez, nici nu mă gândeam că o să urc pe podium, dar maşina s-a comportat foarte bine. Este un loc bun. Aveam câteva ezitări, pentru că nu cunoşteam traseul, dar chiar şi aşa, în aceste condiţii, locul 3 este un rezultat foarte bun”, ne-a declarat Szabo Robert.

Organizatorii şi sponsorii primei etape din Campionatul Internaţional de Rally Sprint au răsplătit piloţii de pe podium cu vouchere de 50 de euro din partea ATP Motors, câte un trofeu şi o diplomă.

Etapa a II-a este programată pentru data de 13 aprilie, pe Bulevardul Transilvania din Satu Mare.

Etapa a III-a va avea loc în 11 mai la Baia Mare, iar etapa a IV-a se va desfăşura în 15 iunie la Carei.

Ultima etapă din Campionatul Internaţional de Rally Sprint, ediţia 2019 va avea loc în 16 noiembrie, în Poligonul ACR Satu Mare.

Mai multe pe acest subiect în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 20 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI