Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. Adrian Micaş a reuşit un eurogol în victoria clară a liderului ACS FC Recea în faţa Minerului Baia Mare


Mijlocaşul sălăjean, împrumutat de “U” Cluj la formaţia pregătită de Romulus Buia, a marcat pentru 3 – 0 în jocul câştigat de Recea cu 4 – 0 în faţa “rivalilor” din Baia Mare, după un şut de la 20 de metri care l-a lăsat fără reacţie pe Alex Gudea, sălăjeanul din poarta Minerului


Chiar dacă judeţul Sălaj a rămas fără echipă la nivel de Liga a III-a, odată cu dispariţia grupării FC Zalău, la finalul săptămânii trecute, în Seria a V-a din cel de-al treilea eşalon a avut loc o dispută foarte interesantă şi pentru judeţul nostru.

Este vorba despre confruntarea dintre ACS FC Recea şi Minerul Baia Mare, adică echipele clasate locurile 1, respectiv 3. De ce a fost interesant acest meci pentru Sălaj? Ei bine, la echipa din Recea îi regăsim pe sălăjenii Romario Rus şi Adrian Micaş, în timp ce la gruparea din Baia Mare îi regăsim  alţi doi sălăjeni, pe Alexandru Gudea şi Raul Stanciu.

Jocul a fost unul extrem de important în economia primului loc şi având în vedere că este şi un derby zonal, tribunele cochetei arene din Recea au fost arhipline. Mai mult, lumea s-a “îngrămădit” şi la marginea terenului, de unde au privit spectacolul din teren, iar cei prezenţi la Stadionul “Comunal” din Recea au avut ce să vadă…

Despre cei patru sălăjeni implicaţi în acest joc, să spunem că Romario Rus şi Adi Micaş au fost titulari pentru Recea, în timp ce la Minerul, doar Alex Gudea a fost în formula de start. După nici un sfert de oră, Brian Lemac, fostul atacant al “U” Cluj, a deschis scorul pentru gazde. ACS FC Recea a continuat să pună pericol la poarta apărată de Alex Gudea, iar Romario Rus a fost aproape de 2 – 0, însă şutul său din lovitură liberă a fost scos de la vinclu de sălăjeanul din poarta Minerului.

Totuşi, în minutul 33, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11m, executată impecabil de portarul Alin Bota, iar cu 2 – 0 pe tabelă s-a încheiat şi prima repriză. “Împinşi” de la spate de galerie, băimărenii au încercat să revină pe tabelă, dar Alin Bota a fost de netrecut. Mai mult, orice speranţă a Minerului de a reveni în joc a fost spulberată în minutul 56.

Astfel, în urma unui corner, mingea a ajuns la Adi Micaş, care a reuşit un eurogol. Mijlocaşul originar din Chieşd a şutat năprasnic de la aproximativ 25m, iar – de această dată – Gudea nu a mai avut nicio reacţie, mingea lovind transversala înainte să intre în poartă.

Era 3 – 0, iar băimărenii erau cu moralul la pământ. Scorul putea lua proporţii, însă gazdele s-au lovit de “zidul” din poarta Minerului, intervenţiile sălăjeanului făcându-i pe suporterii oaspeţilor să-i scandeze numele şi să-i apostrofeze pe jucători.

Totuşi, Mihai Kereki a răsucit cuţitul în rana Minerului după ce a umilit apărarea adversă. Astfel, după ce a trecut de doi adversari, Romario Rus i-a pasat lui Kereki, care a ridiculizat trei adversari şi a marcat pentru 4 – 0, stabilind şi scorul final.

“Cred că a fost un meci foarte bun pentru noi. Fiecare jucător şi-a făcut treaba, dar cel mai important lucru la această echipă este grupul. Am reuşit să facem în meci ceea ce ne-am propus şi am avut multe ocazii. Antrenorii noştri sunt adepţii atacului şi acest lucru se vede în clasament, deoarece am înscris cele mai multe goluri. Cât despre golul meu, consider că a venit în meciul potrivit, la momentul potrivit. Este cel mai frumos gol al meu. Pe această cale, vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor prezenţi la stadion la fiecare meci”, ne-a declarat Adi Micaş.

Sălăjeanul a sărbătorit eurogolul reuşit alături de familie, care i-a făcut o surpriză plăcută şi au ajuns la meci, fără să-l anunţe pe fotbalist. “Imediat după gol am mers la mama mea, care mi-a făcut o surpriză şi a venit la meci cu sora mea şi nepoţelul meu de 5 luni, fără să-mi spună că vor veni la meci”, a mai spus talentatul mijlocaş, pentru Sportul Sălăjean.

De menţionat ar fi faptul că înaintea meciului de la Recea, Minerul avea cea mai bună apărare din Serie, cu 9 goluri primite în 17 meciuri. La Recea, echipa din Baia Mare a încasat 4 goluri…

În urma acestui rezultat, ACS FC Recea rămâne lider cu 43 de puncte, urmată în clasament de AFC Csikszereda cu 40 de puncte şi Minerul cu 36 de puncte.

Golul reuşit de Adrian Micaş poate fii urmărit în video-ul de mai jos, începând cu minutul 7:10.


ACS FC Recea – Minaur Baia Mare 4 – 0 (2 – 0)

Au marcat: Brian Lemac (14), Alin Bota (33 – pen.), Adrian Micaş (56), Mihai Kereki (72)


Sursa video: Jurnalmm Maramures


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL