Connect with us

FOTBAL

FOTO. Peste 200 de copii din tot judeţul au asaltat selecţia de la Nuşfalău, pentru Academia Csikszereda!


Eveniment de amploare duminică pe Stadionul “Nicolae Mandel” din Nuşfalău. Astfel, CS Barcău a organizat o selecţie pentru copii cu vârstele cuprinse între 5 şi 13 ani, în vederea selectării echipelor de copii din cadrul colaborării cu Academia de la Miercurea Ciuc


Academia Csikszereda a devenit un proiect cunoscut la nivel naţional, prin lucrurile deosebite care s-au realizat în cadrul Academiei. Având în vedere că este un proiect de succes, Academia Csikszereda a înfiinţat mai multe subcentre la nivel naţional, iar cei mai talentaţi copii din subcentrele respective urmează să ajungă la Miercurea Ciuc, de unde vor putea face pasul către fotbalul de performanţă.

Ei bine, începând din acest an, Academia Csikszereda a deschis un subcentru şi la Nuşfalau, după ce conducerea Academiei şi cea a Clubului Sportiv Barcău Nuşfalău au ajuns la o înţelegere.

Acest subcentru de la Nuşfalău a început să prindă contur la finalul săptămânii trecute, când, duminică, 9 martie, pe Stadionul “Nicolae Mandel” din Nuşfalău a fost organizată o acţiune de selecţie în vederea formării loturilor de copii care urmează din vară să se înscrie în campionate.

Vor fii formate mai multe loturi pe categorii de vârstă, iar asemenea celorlalte subcentre, cei mai talentaţi copiii vor face pasul către Academia Csikszereda.

La această acţiune au fost prezenţi peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, iar de organizare s-a ocupat directorul sportiv de la CS Barcău Nuşfalău, Rudolf Stanciu.

La acest eveniment trebuia să ajungă şi preşedintele Academiei Czikszereda, însă, din păcate nu a mai reuşit să ajungă din cauza meciului din Liga Elitelor U 19 dintre AFK Csikszereda şi Dinamo.

“Toţi copiii prezenţi au fost selectaţi şi vor rămâne la noi pentru un timp, după care ne vom decide dacă rămân în continuare sau nu. Până în vară trebuie să formăm loturile la toate grupele de vârstă, pentru că ne vom înscrie şi în campionat. Au fost prezenţi copii din Sărmăşag, Borla, Vîrşolţ, Pericei, Recea, Crasna, Bănişor, Ban, Zăuan, Ip, Nuşfalău, Şimleu Silvaniei, Carastelec, Camăr, chiar şi din Deja. A fost o acţiune reuşită şi chiar am remarcat câţiva copii cu reale calităţi”, ne-a spus Rudolf Stanciu.

Pentru CS Barcău Nuşfalău urmează o perioadă în care se vor realiza şi finisajele şi vor fi formate grupele de vârstă şi zona în care se vor desfăşura antrenamentele, Nuşfalău şi Cransa, precum şi de câţi antrenori va fi nevoie la club. Copiii care nu au reuşit să ajungă duminică la selecţie, se mai pot înscrie până vineri.

“Vrem să le asigurăm copiilor şi transportul la antrenamente şi meciuri. Vor fi câte două antrenamente pe zi. Cei care doresc, se mai pot înscrie până vineri”, a mai spus directorul sportiv de la CS Barcău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL