Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bogdan Ilea rămâne decanul Baroului de Avocați Sălaj şi pentru următorii patru ani


Cu ocazia Adunări Generale Elective a Baroului Sălaj, au avut loc şi alegerile pentru stabilirea noului decan şi al Consiliului Baroului Sălaj. După numărarea celor 60 de voturi, tânărul Bogdan Ilea este vechiul şi noul decan!


Pe data de 11 martie, la Zalău a avut loc Adunarea Generală Electivă a Baroului Sălaj.

Cu această ocazie, au avut loc şi alegerile pentru stabilirea noului decan al Baroului Sălaj, dar şi al Consiliului Baroului Sălaj.

Dintre cei 79 de avocaţi – membri ai Baroului Sălaj, la eveniment au fost prezenţi un număr de 60 de avocaţi.

Pentru funcţia de decan, s-au aflat în cursă Bogdan Ilea şi Marcela Moldovan.

După derularea scrutinului, Bogdan Ilea a fost reales de către colegi în calitate de decan.

De precizat că acesta este al doilea mandat pentru tânărul avocat şi ultimul, conform legislaţiei ce reglementează profesia de avocat, deoarece numărul de mandate al decanilor este limitat la două.

Cu tot această ocazie, a fost aleasă şi noua componenţă a Consiliului Baroului Sălaj, care pe lângă decan, cuprinde un număr de şase consilieri.

Noua structură a fost aleasă pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data de 11 martie 2019 până în 11 martie 2023.

Conform reglementărilor legale, activitatea decanului şi a Consiliului prevede administrarea profesiei, reprezentarea profesiei în relaţie cu autorităţile judiciare şi cu autorităţile şi entităţile publice şi private, pentru promovarea intereselor profesiei de avocat.

„Consider că una dintre cele mai mari realizări din primul mandat a fost participarea la protestul care a generat semnarea protocolului privind majorarea onorariilor pentru prestaţiile avocaţilor din oficiu, lucru care s-a întâmplat în 14 februarie. Astfel, a fost semnat protocolul cu Ministrul Justiţiei. De asemenea, am reuşit să îmbunătăţim relaţiile cu sistemul judiciar, pentru ca la nivel instituţional, să existe o relaţie de bună colaborare şi respect instituţional între profesii. Ca obiective pentru următorul mandat ne propunem ca numărul de avocaţi din Sălaj să fie în creştere. Sperăm să reuşim să organizăm în continuare conferinţe de pregătire profesionale, astfel încât pregătirea profesională a avocaţilor să asigure servicii de calitate pentru clienţii pe care îi reprezintă. Şi, în general, sperăm să avem un mandat fără evenimente majore şi cu un parcurs cât mai cursiv”, a declarat Bogdan Ilea, pentru Ştiri din Sălaj.

 


Consiliul Baroului Sălaj:

avocat Bogdan Ilea – decan

avocat Cristian Tărău – consilier

avocat Călin Tulbure – consilier

avocat Andreea Ciortea – consilier

avocat Fekete-Szabo Balazs – consilier

avocat Ciprian Chende – consilier

avocat Călin Hîrza – consilier


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj