Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Judoka Alex Bologa continuă să uimească şi cucereşte aurul în Japonia!


Sportivul originar din satul Derşidaa obţinut încă o medalie de aur în “ţara soarelui răsare”, după cea câştigată la All Japan Judo Championships. De această dată, judoka de la CS Lamont Cluj a câştigat medalia de aur la Campionatul Internaţional de Judo pentru nevăzători şi persoane cu deficienţe de vedere


Alex Bologa, poate că nu mai are nevoie de nicio prezentare, însă, pentru cei care încă nu ştiu despre cine este vorba, le reamintim faptul că Alex Bologa este un tânăr nevăzător, practicant de judo şi care în urmă cu trei ani a uimit mapamondul după ce a câştigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice din 2016.

Un an mai târziu, judoka din Derşida a izbutit să devină campion european, pentru ca la un an distanţă, în 2018 să devină vicecampion mondial.

Deşi este originar din Derşida, comuna Bobota, Alex a fost nevoit să plece din satul natal încă de la o vârstă fragedă, după ce la 6 ani şi-a pierdut vederea şi a fost nevoit să plece la Cluj-Napoca pentru a urma cursurile unei şcoli speciale.

În adolescenţă, Alex Bologa a început să practice judo la CS Lamont Cluj-Napoca, iar performanţele nu au întârziat să apară, deoarece sus am enumerat doar câteva dintre titlurile cu care se mândreşte sălăjeanul nostru.

Judoka din comuna Bobota a impresionat şi în Japonia, după ce la finalul anului 2017 a cucerit aurul la All Japan Judo Championships.

Tot în ţara soarelui răsare, Alex Bologa a reuşit să cucerească încă o medalie de aur, de această dată la Campionatul Internaţional de Judo pentru nevăzători şi persoane cu dizabilităţi de vedere.

Competiţia s-a desfăşurat în Tokyo şi a strâns zeci de participanţi la diferite categorii de greutate. Sălăjeanul nostru a concurat ca de obicei la categoria 60 de kilograme, acolo unde a fost de neoprit.

Prin urmare, Bologa a terminat pe primul loc, spre satisfacţia antrenorului Tamas Gergely, dar şi a noastră, a tuturor sălăjenilor.

Astfel, şi de această dată, Alex Bologa ne-a demonstrat că se poate obţine performanţă, indiferent de obstacolele pe care le întâlneşti în viaţă şi că de tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi ale succesului sunt dorinţa, perseverenţa şi încrederea în sine.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE