Connect with us

HANDBAL

HC Zalău şi-a fixat obiectivul pentru restul sezonului


“Dacă vom termina în locurile 6 – 8 voi fi mulţumit, având în vedere ce suntem acum ca şi echipă”, a spus antrenorul Gheorghe Tadici


Doi ani la rând, HC Zalău s-a luptat pentru locurile de cupă europeană, iar în stagiunea 2016 – 2017 a obţinut medalia de bronz în Liga Naţională.

Şi în stagiunea trecută, gruparea de sub Meseş s-a clasat pe locul 5, care i-a dat dreptul să evolueze din nou în Cupa EHF.

Cum – în vară – Gheorghe Tadici a transferat doar jucătoare tinere şi fără prea mare experienţă, formaţia zălăuană nu se mai poate gândi la clasări fruntaşe care din toamnă să o trimită din nou în Europa.

În această stagiune, HC Zalău are un cu totul alt obiectiv, dar cu toate acestea, Valentina Panici şi colegele sale vor să termine pe un loc cât mai onorabil. Având în vedere de lotul care dispune, Gheorghe Tadici s-ar declara mulţumit dacă HC Zalău s-ar clasa la finalul acestui campionat între locurile 6 – 8.

“Lupta este foarte încinsă atât în vârful clasamentului, cât şi la mijloc sau pentru ultimele poziţii. Fiecare meci este foarte important şi după cum se vede, orice gol şi orice punct contează. Suntem la egalitate de puncte cu Slatina şi Buzău, dar în momentul de faţă avem un golaveraj mai bun. Nu aş putea să estimez exact unde putem ajunge, dar dacă terminăm în locurile 6 – 8 sunt mulţumit de ceea ce suntem acum ca şi echipă. Tinereţea echipei îşi spune cuvântul. Avem nouă jucătoare între 19 şi 22 de ani şi oricât ai munci cu ele trebui să avem răbdare pentru că nu pot să iasă peste noapte jucătoare de mare valoare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

HC Zalău se află pe locul 8 după 18 etape şi este la egalitate cu CSM Slatina şi Gloria Buzău.

Până la finalul campionatului, gruparea zălăuană va mai jucat opt meciuri.

Zălăuancele vor evolua pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, CSM Slatina, Gloria Buzău şi Minaur Baia Mare, iar în deplasare la Universitatea Cluj, Gloria Bistriţa, SCM Craiova şi Corona Braşov.

Formaţia zălăuană mai este angrenată şi în Cupa României şi are o şansă bună de calificare în sferturi.

Pentru a reuşi acest lucru, HC Zalău trebuie să treacă vinerea viitoare de Gloria Băzău, paritda ce cotează pentru faza optimilor urmând să se dispute la Zalău.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 6 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL