Connect with us

FOTBAL

Romario Rus a reuşit o “dublă” în prima etapă din retur


Liga a III-a s-a reluat la finalul săptămânii trecute, iar sălăjeanul nostru a strălucit în victoria la scor obţinută de ACS Fotbal Comuna Recea în faţa echipei MSE Târgu Mureş. Pentru liderul Seriei a V-a şi Adrian Micaş a fost titular în acest joc, fiind “dirijorul” de la mijlocul terenului


După o pauză îndelungată, aşteptarea a luat sfârşit şi s-a reluat campionatul Ligii a III-a. La finalul turului, în Seria a V-a, lider este ACS Fotbal Comuna Recea, formaţia la care evoluează sălăjenii Romario Rus şi Adrian Micaş.

Gruparea maramureşeană a avut o primă parte de campionat foarte reuşită, având un avans de cinci puncte faţă de următoarea clasată, Minaur Baia Mare, echipă la care evoluează alţi doi sălăjeni, Alexandru Gudea şi Raul Stanciu.

Pentru a rămâne în cea mai bună formă şi în retur, ACS FC Recea a efectuat un stagiu de pregătire de opt zile, tocmai în Antalya, iar la finalul săptămânii trecute, când s-a reluat Liga a III-a, băieţii lui Romică Buia au fost la “turaţie maximă”.

Liderul Seriei a V-a a primit vizita echipei ACS MSE Târgu Mureş, însă, încă din starul partidei, maramureşenii au pus stăpânire pe joc, iar târgmureşenii nici nu au apucat să se “aşeze bine în ghete” că deja era 1 – 0 pentru ACS FC Recea, graţie reuşitei lui Sergiu Ciocan.

După o perioadă în care elevii lui Romică Buia au dominat, în minutul 17 a venit rândul sălăjeanului Romario Rus să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Atacantul în vârstă de 24 de ani a reuşit o semifoarfecă de efect, iar scorul devenea 2 – 0. După doar câteva minute, Sergiu Ciocan a reuşit dubla, iar în doar 9 minute, şi Ioan Opriş a reuşit o dublă.

Chiar înainte de pauză, Romario Rus a izbutit acelaşi lucru, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 6 – 0 pentru ACS Fotbal Comuna Recea. Nici în partea secundă cei de la ACS MSE Târgu Mureş nu au pus prea mari probleme liderului Seriei a V-a din Liga a III-a, astfel că maramureşenii au mai punctat de alte patru ori.

Romario chiar a fost aproape să reuşească hattrick-ul, însă şutul său a nimerit doar bara transversală. Totuşi, Ciocan şi Opriş au reuşit hattrick-ul, iar lista marcatorilor a fost completată de portarul Alin Bota şi de Alexandru Mărieş. Astfel, ACS FC Recea obţine o victorie cât se poate de clară şi are un moral bun înaintea unor meciuri “de foc”. În jocul cu târgmureşenii, atât Romario Rus, cât şi Adrian Micaş au fost integralişti.

“Am început foarte bine returul de campionat, cu o victorie la scor, însă, trebuie să rămânem concentraţi, deoarece am întâlnit o echipă modestă. Urmează două meciuri importante pentru noi, iar dacă vom reuşi să obţinem rezultate pozitive, cred că avem o şansă mare să terminăm pe primul loc la sfârşitul campionatului”, a spus Romario Rus, pentru Sportul Sălăjean.

După acest succes, gruparea din Recea îşi păstrează avansul de cinci puncte faţă de Minaur Baia Mare şi are cel mai bun atac al Seriei, având 50 de goluri marcate în cele 16 etape disputate.

Pentru Recea urmează o deplasarea grea la ACS Unu Gloria Bistriţa, după care, în 16 martie, băieţii lui Romică Buia vor primi vizita “vecinilor” de la Minaur Baia Mare.


ACS Fotbal Comuna Recea – MSE Târgu Mureş     10 – 0 (6 – 0)

Au marcat: Sergiu Ciocan (5, 26, 61), Romario Rus (17, 43), Ioan Opriş (33, 41, 73), Alin Bota (56 – pen.), Alexandru Mărieş (79)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL