Connect with us

Ştiri din Sălaj

Şoferiţa care a provocat tragedia de la Jibou şi-a recunoscut vinovăţia


Sanda Ungur a ajuns la un acord cu procurorii care s-au ocupat de soluţionarea acestui caz ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei


În luna mai 2018, un grav accident feroviar a avut loc în Jibou. Astfel, un autoturism în care se aflau cinci studente a fost izbit în plin de trenul Jibou – Baia Mare. Din păcate, în acel accident, patru studente şi-au pierdut viaţa, singura supravieţuitoare fiind chiar şoferiţa, Sanda Ungur.

Tânăra a suferit mai multe traumatisme, dar doctorii au operat-o iar după ceva timp a fost externată. Însă, şoferiţa a rămas cu sechele din urma tragediei şi a suferit de amnezie retrogradată.

Acum, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou au finalizat cercetările şi au ajuns la concluzia că semnalele acustice şi luminoase funcţionau perfect, dar acestea au fost ingorate de către şoferiţa de 22 de ani.

Mai mult, Sanda Ungur a ajuns la un acord cu procurorii pentru o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de încercare de 4 ani.

“S-a finalizat urmărirea penală. Între inculpată şi procurori s-a încheiat un acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei şi a fost înaintat instanţei de judecată, care va decide dacă admite sau respinge acordul. Acordul presupune că s-a stabilit o pedeapsă de trei ani cu suspendare pe o perioadă de încercare de patru ani”, a declarat procurorul Marta Chiş, pentru Ştiri din Sălaj.

Termenul de soluţionare a acestui caz este data de 23 aprilie, când magistraţii Judecătoriei Jibou vor da verdictul, dacă sunt de acord cu această pedeapsă sau nu.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj