Connect with us

HANDBAL

Alina Czeczi-Vătu se gândeşte la Naţională


Aflată într-o formă de invidiat, handbalista a devenit cea mai bună marcatoare din Liga Florilor, marcând o treime dintre golurile reuşite de HC Dunărea Brăila în acest sezon. După prestaţiile remarcabile de la semicerc, experimentata extremă a început să viseze la Naţională. “Fiecare jucătoare are acest vis. Dacă merit să ajung acolo ştiu doar antrenorii de la lot”, a precizat sălăjeanca


La 29 de ani, Alina Czeczi-Vătu a început să viseze la Naţională!

Aflată într-o formă extraordinară, experimentata extremă de la HC Dunărea Brăila este “maşina de gol” a formaţiei de pe Dunăre.

În primele 16 etape, handbalista originară din Zalău a înscris nu mai puţin de 118 goluri. Altfel spus, o medie de 8 goluri de joc!

În condiţiile în care Brăila a marcat 372 de goluri, un simplu calcul arată că sălăjeanca noastră a reuşit o treime din golurile înscrise de formaţia pregătită de Aurelian Roşca.

Toate acestea, în condiţiile în care formaţia sa se află într-o situaţie dificilă, ocupând un modest loc 11 în clasament, care duce la barajul pentru rămânerea pe prima scenă a handbalului românesc!?

De precizat că Alina Czeczi-Vătu a fost şi în sezonul trecut cea mai bună marcatoare a echipei.

Acum, însă, golurile sale au dus-o pe primul loc în clasamentul celor mai bune marcatoare din Liga Florilor şi jucătoarea vrea să rămână acolo până la finalul sezonului.

Din păcate, până în acest moment, selecţionerul Naţionalei României nu a avut ochi şi pentru ea.

Cu toate acestea, handbalista de la HC Dunărea a început să viseze şi speră ca evoluţiile sale să fie răsplătite o convocare la lotul naţional.

“Cred că fiecare jucătoare din Liga Florilor are acest vis, deci totodată este şi visul meu. Dacă merit să ajung acolo ştiu doar antrenorii de la lot. Ei decid dacă merit sau nu să fiu convocată. Tot ce trebuie să fac este să îmi continui acest parcurs la fel de bine şi chiar mai bine dacă se poate, dar după nu mai ţine de mine. Mai mult de a avea evoluţii de la bine în sus la fiecare meci nu am ce să fac. Mă bucur că îmi pot ajuta echipa prin golurile pe care le marchez”, a declarat Alina Czeczi-Vătu pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 27 februarie.

 Sursa foto: fanhandbal.ro


Clasamentul celor mai bune marcatoare:

 1. Alina Vătu (Dunărea Brăila) – 118 g
 2. Mihaela Senocico-Ani (U Cluj) – 107
 3. Claudia Constantinescu (CSM București) – 100
 4. Oana Țiplea (Măgura Cisnădie) – 90
 5. Ada Moldovan (Măgura Cisnădie) – 83
 6. Irina Glibko (SCM Rm. Vâlcea) – 78
 7. Roxana Szőllősi (HC Zalău)        – 77
 8. Diana Lazăr (U Cluj)          – 73
  Lorena Ostase (CSM Slatina)    – 73
 1. Alina Ilie (SCM Gloria Buzău) – 72

Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare) – 72

Jovanka Radičević (CSM București) – 72


loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL