Connect with us

ATLETISM

Robert Parge ratează Europenele de sală


Campionatele Balcanice de Atletism pe teren acoperit nu i-au adus sprinterului sălăjean Robert Parge biletul spre Campionatele Europene de la Glasgow, iar la o zi după întrecerea balcanică, în cadrul competiției ”Istanbul Indoor Athletics CUP”, sportivul antrenat de Vasile Boboș s-a accidentat și ratează orice șansă de a mai realiza baremul de calificare la întrecerea europeană


Campionatele Balcanice de Atletism devin de la an la an tot mai puternice. Dacă în urmă cu 20 de ani la startul întrecerilor balcanice participau 6-7 naţiuni, începând cu ediţia din acest an numărul total al ţărilor care au aderat la Asociaţia Balcanică de Atletism a crescut la 20, ultima naţiune care a intrat în familia ”balcanică” fiind Azerbaidjan, chiar înaintea întrecerilor desfăşurate la finalul săptămânii trecute.

Aşadar, sâmbătă, la Istanbul s-a desfăşurat ediţia cu numărul 24 a Campionatelor Balcanice de Atletism în sală, competiţie la startul căreia a fost prezent şi sălăjeanul Robert Parge, unul din cei mai valoroşi sportivi lansaţi în sportul de performanţă de Clubul Sportiv Şcolar Zalău.

Din păcate pentru zălăuanul nostru, sala de atletism din Istanbul nu i-a purtat noroc lui Robert. Putem spune chiar că Robert a fost urmărit de ghinion în Turcia. În cadrul întrecerii balcanice atletul din Zalău a fost repartizat pe culoarul 1 în cursa de 400 de m, culoar care nu este cel mai dorit de sportivi.

Chiar dacă a avut un timp de reacţie bun la start, Robert nu a reuşit să facă o cursă foarte bună şi s-a clasat doar pe poziţia a IV-a în serie, cu o performanţă de 48 de secunde şi 26 de sutimi, iar în ierarhia finală a competiţiei s-a clasat pe locul 7.

Chiar dacă a ratat şansa de a realiza baremul de calificare la Campionatele Europene ce vor avea loc la începutul lunii martie, Robert a sperat că va realiza standardul de participare o zi mai târziu, în cadrul concursului ”Istanbul Indoor Athletics CUP”.

Din nefericire pentru sprinterul nostru competiţia desfăşurată duminică, 17 februarie, nu numai că nu i-a adus alergătorului mult dorita calificare la europene, dar Robert s-a şi accidentat şi a fost nevoit să abandoneze cursa după 200 m din cauza unei contracturi musculare.

”Din păcate pentru mine sezonul de sală s-a încheiat mai devreme decât m-am aşteptat. Dacă în prima zi în care am concurat la Istanbul nu prea am avut ce face din cauza faptului că m-a dezavantajat culoarul 1, în ziua a II-a m-am accidentat puţin. Este vorba de o mai veche contractură care se pare că a recidivat. Voi face recuperare şi voi relua pregătirea pentru sezonul în aer liber, cel care contează!”, a declarat pentru Sportul Sălăjean, Robert Parge care şi-a exprimat intenţia de a renunţa să mai facă sezon de sală în viitor datorită lipsei condiţiilor din România.

Să spunem că în România nu există în acest moment nicio sală de atletism care să poată găzdui o întrecere internaţională. Singurele săli de atletism cu piste circulare din România se află la Bacău (200 m), respectiv Bucureşti (180 m).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM