Connect with us

Ştiri din Sălaj

Dosare penale pentru patru sălăjeni care au urcat băuți la volan


Poliţiştii sălăjeni au depistat, la acest sfârșit de săptămână, patru șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale


Nu conduce dacă ai băut! Ai grijă de viața ta și de cei aflați în trafic! Dacă nu-ți pasă și ai ales să ignori legile în vigoare conducând sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știi că poți să te alegi cu dosar penal. Pe lângă probabilitatea crescută a producerii unui accident rutier, cu consecințe grave, vă riscați libertatea.

În perioada 22-24 februarie a.c., polițiștii cu atribuții în domeniul siguranței rutiere au desfășurat activități, pe toate drumurile publice din judeţ, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier.

În urma controalelor în trafic, polițiștii au depistat patru șoferi care, la testarea cu alcooltestul au înregistrat o valoare pozitivă.

Primul șofer, un bărbat din Șimleu Șimleu, a fost depistat, vineri, 22 februarie a.c., în jurul orei 15.00, de către polițiștii din Șimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 106. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Două ore mai târziu, un bărbat din comuna Crasna a fost depistat de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fapta a fost constatată pe Drumul Național 1H, între localitățile Pericei și Vârșolț.

Fapte de acest gen au fost comise şi duminică, 24 februarie a.c. În jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliție Rurală Zalău au oprit pentru control, pe Drumul Comunal 7, în localitatea Dioșod, un autoturism condus de un bărbat din Zalău. Şi de această dată, rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată (24 februarie a.c.), în jurul orei 23.30, un bărbat, din Şimleu Silvaniei, a fost oprit pentru control de către poliţiştii din cadrul Formațiunii de Siguranță Publică, pe strada George Coşbuc, din localitate. Cel în cauză conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj