Connect with us

Ştiri din Sălaj

Noutăți despre Spitalul Pediatric Monobloc cu un profil Regional de la Cluj-Napoca


Cheltuielile noului spital cu profil regional vor fi suportate integral din bugetul Consiliului Județean Cluj, iar suporafaţa (aproximativ 7 hectare) va fi pusă la dispoziție de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Spitalul Pediatric Monobloc va avea o capacitate de 700 de paturi şi va deservi întreaga regiune a Transilvaniei


În cadrul unei conferințe de presă susținute recent la Cluj-Napoca, președintele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe – a anunțat faptul că a fost identificată locația pe care va fi edificat viitorul Spital Pediatric Monobloc, unitate medicală de specialitate ce va avea un profil regional.

Spitalul Monobloc va fi realizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, având sprijinul total al domnului Boc.

Astfel, în urma consultării cu reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică, ai conducerii, respectiv Consiliului de Administrație al Spitalului de Copii și specialiștii Consiliului Județean și ai Primăriei, s-a ajuns la concluzia că cea mai potrivită locație pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj este un teren din zona fostei colonii Borhanci.

Situat între străzile Borhanci și Sopor și cu acces la cele două centuri ocolitoare din zonă, terenul urmează a fi pus la dispoziție cu titlu gratuit de către Primăria Cluj-Napoca, municipalitatea urmând a sprijini întru-totul acest proiect.

Avem foarte clar conturat calendarul de realizare a proiectului, sens în care intenționăm ca până la sfârșitul anului să obținem inclusiv autorizația de construire. Ulterior, după parcurgerea procedurii de licitație, ne propunem ca  Spitalul Pediatric Monobloc să fie construit în maxim doi ani de la semnarea contractului de execuție, la fel cum am procedat în cazul edificării stadionului. În mod evident, spitalul va beneficia de cea mai modernă aparatură medicală, conform celor mai exigente normative europene din domeniu”, a menţionat Alin Tișe – președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește materializarea proiectului, în momentul de față Primăria municipiului Cluj-Napoca lucrează deja la elaborarea Planului Urbanistic Zonal, fiind derulate, în paralel, procedurile privind transferul de proprietate din patrimoniul municipiului în cel al județului.

Ulterior, Consiliul Județean va realiza studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și execuția propriu-zisă.

Studiul de fezabilitate ce va fi realizat de o firmă de profil va identifica varianta oportună de construire a clădirii, structura detaliată a acesteia dar și costul estimativ al investiției.

Noua clădire ce va fi edificată pe terenul de 7 hectare pus la dispoziție de Primăria municipiului va prelua toate cele 14 structuri, respectiv 11 secții, două compartimente, Unitatea de Primiri Urgențe și stația de dializă ale actualului Spital de Copii, structuri ce funcționează în prezent în locații diferite din municipiul Cluj-Napoca, cu o distanță medie între acestea de cca. 4 km.

Unitatea medicală nou-construită va avea un profil regional și va dispune de o capacitate de 700 de paturi, cu 200 mai mult comparativ cu cele existente în prezent.

Construcția va avea o amprentă la sol cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri.

Costurile investiției urmează a fi suportate integral din bugetul Consiliului Județean Cluj, prin bugetare multianuală.

În momentul de față, Spitalul Județean de Copii Cluj-Napoca deservește, practic, întreaga regiune a Transilvaniei, circa 60% din numărul total al pacienților provenind din județele limitrofe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj