Connect with us

DIVIZIA A2

Volei Club Zalău termină sezonul regulat cu un eşec. REZULTATELE şi CLASAMENTUL


Gruparea de sub Meseş nu a avut nicio şansă cu liderul CSU Vest Timişoara şi a pierdut în trei seturi, astfel că după acest rezultat, zălăuanii au căzut pe locul 3, dar oricum sunt calificaţi la turneul final al Seriei Vest


Având doar cinci echipe în componenţă, Seria Vest şi-a încheiat deja sezonul regulat, iar sâmbătă a fost programtă ultima etapă. Cum ProVolei Arad a disputat în devans jocul cu CSS CNE Lapid Dej, sâmbătă a fost programat doar jocul dintre Volei Club Zalău şi liderul CSU Vest Timişoara.

În acest joc, timişorenii au pornit drept favoriţi, mai ales că au avut un parcurs fără greşeală, dar Volei Club Zalău a încercat să se ridice pe cât posibil la nivelul adversarului. Valoarea adversarului şi-a spus cuvântul, iar în primul set, oaspeţii s-au impus la o diferenţă de 12 puncte. Setul doi a fost ceva mai echilibrat, dar până la urmă, liderul s-a impus cu 25 – 20. O diferenţă de şase puncte s-a înregistrat în setul al treilea, în care liderul s-a impus cu 26 -19 şi a plecat cu toate punctele de la Zalău. Bănăţenii au terminat sezonul regulat cu o linie de clasament de invidat, având opt victorii din tot atâtea meciuri, toate jocurile fiind câştigate cu 3 – 0.

De cealaltă parte, Volei Club Zalău a terminat sezonul regulat pe locul 3 şi a pierdut poziţia secundă   la setaveraj în faţa celor de la ProVolei Arad. Acest aspect contează mai puţin, deoarece Volei Club Zalău este deja calificată la turneul final al Seriei Vest, acolo unde s-au mai calificat CSU Vest Timişoara şi ProVolei Arad. A patra echipă care va fi prezentă la turneul final se va decide după jocurile din prima fază a play-off-ului, dintre CSU Braşov şi CSS CNE Lapi Dej, care se va juca după sistemul cel mai bun din trei jocuri. Primul joc este programat sâmbătă, la Braşov, al doilea va avea loc pe 2 martie, la Dej, iar dacă va fi nevoie de al treilea meci acesta se va disputa în 9 martie, la Braşov.

“Meciul cu Timişoara a fost unul foarte dificil deoarece este o echipă care a venit din Divizia A1 şi au un lot destul de bun. Noi am făcut tot posibilul pentru a le ţine piept şi pentru a rămâne pe a doua poziţie în clasament”, ne-a declarat Tudor Lazăr de la Volei Club Zalău. Turneul final al Seriei Vest este programat în perioada 22 – 24 martie, iar primele două clasate se vor califica la turneul de promvoare, ce va avea loc în perioada 12 – 14 aprilie.

Rezultatele înregistrate în ultima etapă:

ProVolei Arad – CSS CNE Lapi Dej        3 – 0 (20, 17, 22)

Volei Club Zalău – CSU  Timişoara    0 – 3 (-13, -20, -19)

CSU Braşov a stat

CLASAMENT:

  1. Csu Vest Timişoara 8       8      0      24 : 0       24
  2. ProVolei Arad           8      4      4      15 : 13     13
  3. Volei Club Zalău      8      4      4      15 : 16     13
  4. CSU Braşov              8      3      5      10 : 18      8
  5. CSS CNE Lapi Dej  8       1      7        6 : 23     2

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A2