Connect with us

ATLETISM

Vârsta e doar un număr. Veteranii sălăjeni au urcat de şase ori pe podium la Naţionalele de atletism


La Campionatul Naţional de Sală Masters 2019, Rodica Prodan a reuşit să urce de nu mai puţin de patru ori pe podium, de două ori pe cea mai înaltă treaptă, în timp ce Petru Bologa a urcat şi el de două ori pe podium. Astfel, cei doi atleţi veterani din judeţul nostru  au demonstrat încă o dată că vârsta este doar un număr şi ceea ce contează pentru a ajunge la performanţe este dăruinţa şi ambiţia


După o lungă aşteptare, s-au reluat şi întrecerile de atletism în ceea ce priveşte categoria de vârstă veterani. După o pauză de câteva luni, la finalul săptămânii trecute, atleţii veterani au luat drumul către Bucureşti, deoarece în capitală, în perioada 16 – 17 februarie a avut loc Campionatul Naţional de Sală Masters 2019.

Desfăşurată în Sala de Atletism “Ion Soter” din Bucureşti, competiţia a propus nu mai puţin de 13 probe, atât la feminin, cât şi la masculin.

Având în vedere că la competiţiile de veterani la atletism, judeţul Sălaj este reprezentat cu succes de nume precum Petru Bologa, Rodica Prodan sau Lidia Angelescu în ultimul timp, nu se putea ca Sălajul să nu aibă reprezentanţi şi la prima competiţie din 2019.

Chiar dacă nu a fost în formula completă, la Bucureşti au plecat la competiţie cu gândul la medalie Rodica Prodan şi Petru Bologa.

Atleta din Var a participat la categoria de vârstă +65 de ani la nu mai puţin de patru probe, în timp ce polisportivul Petru Bologa s-a încumetat la două probe, având în vedere că vine după o operaţie suferită la finalul anului 2018.

Însă, deşi are 81 de ani şi nu are o pregătire corespunzătoare, Petru Bologa a reuşit să urce de două ori pe podium la competiţia de la Bucureşti, la probele 60 m şi la 400 de metri, spre entuziasmul personal şi încântarea celorlaţi participanţi.

Astfel, încă o dată, Petru Bologa ne-a demonstrat că vârsta este doar un număr, iar atitudinea sa îl face ca de fiecare dată să lupte şi să treacă linia de finish la orice probă participă, oricât de grea ar fi aceasta.

“Nu am avut pregătirea necesară din cauza operaţiei suferite recent. Astfel că nu am forţat nici la probele pe distanţe mai lungi. Însă, una peste alta a fost un concurs foarte reuşit şi condiţiile au fost excelente”, ne-a spus Petru Bologa.

De cealaltă parte, Rodica Prodan a concurat la mai multe probe. Astfel, atleta veterană din Var a concurat la 60 m, la 800 m, la 200 m şi la 400 m.

Concurentă la categoria de vârstă +65 de ani, Rodica Prodan a reuşit să urce de două ori pe locul 1 în probele de 60 m şi de 800 de metri şi a venit pe locul secund la celelalte două probe.

La fel ca şi în cazul lui Petru Bologa, aceste performanţe ne fac mândri, pe noi sălăjenii, dar nu numai, iar atât Rodica Prodan, cât şi Petru Bologa sunt adevărate exemple pentru tinerii din ziua de astăzi care preferă să stea cu orele în faţa calculatoarelor sau tabletelor în detrimentul practicării sportului sau chiar a jocului pe afară, în curte sau în faţa blocului.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 20 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM