Connect with us

Ştiri din Sălaj

Filmul tragediei în care fetiţa de 12 ani din Badon a murit. Vezi punctul de vedere al Poliţiei şi al şoferului vinovat


Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi continuă cercetările


Gheorghe Gurzău este patronul firmei de transport ce deţine microbuzul din care fetiţa de 12 ani din satul Badon a căzut în timpul mersului, decedând.

Bărbatul de 57 de ani a fost şi şoferul aflat la volanul mijlocului de transport ce ducea persoane din municipiul Zalău spre comuna Hereclean.

“Bărbatul efectua o cursă regulată de transport persoane pe traseul Zalău-Dioşod. Din cauza faptului că nu s-a asigurat corespunzător la închiderea uşilor din spate, o minoră de 12 ani, care se afla în calitate de pasager pe o bancă improvizată, în spatele locurilor microbuzului, a căzut pe partea carosabilă. Microbuzul era prevăzut cu 15 locuri. În urma impactului, minora a decedat”, menţionează Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj.

Comisarul şef Bogdan Oltean – şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipale Zalău – a precizat faptul că eleva de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” stătea în microbuz în condiţii improprii.

“Având persoane în plus, în afară capacității din certificatul înmatriculat al microbuzului, din cauza faptului că domnul conducător auto nu a asigurat corespunzător ușile din spate, o minoră care stătea în spatele scaunelor normale ale microbuzului, un taburet, adică un loc improvizat, a căzut când s-a deschis ușa din spate pe carosabil”, a arătat comisarul şef – Bogdan Oltean.

Să vedem ca este şi punctul de vedere al şoferului.

“Îmi pare rău de ce s-a întâmplat. Nici nu pot să îmi explic cum s-a întâmplat. Eu am fost la volan și chiar dimineaţă am adus-o la Zalău. Circulam pe ruta Zalău – Hereclean – Badon – Dioșod. Era un grup de tineri care se distrau cu telefoanele în mână. Fata a căzut pe ușa din spate, care nu era prevăzută cu siguranță. Ușa are o clapeta de blocaj care se poate acționa dinăuntru. Posibil ca, jucându-se, copiii au acționat clapeta. Mi-am dat seama că fata a căzut după ce copiii au strigat. Am oprit în 20 de metri și am mers la ea. S-a adunat multă lume, a fost anunțată ambulanța, care a venit prea târziu”, a spus Gheorghe Gurzău.

De precizat că conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui accident.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj