Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO și VIDEO. Pericolul unei tragedii îi pândeşte şi pe călătorii Transurbis


Din păcate, tragedia de marţi de la Zalău poate fi repetată oricând pe străzile municipiului, iar două evenimente ce se puteau solda cu victime s-au înregistrat doar în ultima lună. După ce un microbuz plin ochi de călători a rămas fără uşă după o frână în trafic, un autobuz a străbătut Bulevardul Mihai Viteazul cu uşa larg deschisă, provocând groază în rândul călătorilor!?

Mare tragedie marţi după-amiază în municipiul Zalău, când o fetiţă de doar 12 anişori a murit, după ce uşa din spate a microbuzului cu care mergea spre casă de la şcoală s-a deschis şi i-a provocat căderea fatală pe drum.

Din păcate, tragedia se poate repeta oricând în urbea de la poalele Meseşului. Şi, grav, este faptul că astfel de scene şocante se pot întâmpla chiar în timpul transportului comun din municipiu.

Un exemplu grăitor a fost cel de acum câteva zile, când un autobuz de la Transurbis SA – societatea de transport public urban din Zalău – rula în trafic cu uşa din spate deschisă!?

Totul, într-un moment în care se aflau mai mulţi oameni ce mergeau spre schimbul I la diferite fabrici şi societăţi din zona industrială.

Uluit de tot ce a văzut, unul dintre călători a pozat şi filmat scenele în care autobuzul rula cu uşile deschise, într-o dimineaţă geroasă de iarnă, deşi mai multe persoane i-ar fi solicitat şoferului să închidă uşa.

“Încă de la început, vreau să spun că am decis să public pozele şi filmarea, doar în momentul în care am văzut tragedia ce a avut loc marţi după-amiază, cu fetiţa ce a căzut din microbuz. O persoană nevinovată a murit din cauza unor nereguli peste care nu e de trecut cu vederea. Păi, dacă autobuzul cu care am mers la serviciu era cu uşile deschise, vă daţi seama că în orice moment se putea întâmpla ceva rău”, spune călătorul.

Conform celor spuse de acesta, totul s-a întâmplat acum câteva zile, mai exact în dimineaţa zilei de 10 februarie.

“Mergeam la schimbul 1. Am luat autobuzul Nr. 1 (n.r. ruta Brădet – Gară – Michelin) la ora 6 şi 14 minute din staţia de lângă bibliotecă şi am văzut că uşa din spate era larg deschisă. Pe lângă faptul că îngheţam de frig, a fost şi foarte periculos. Mai mulţi oameni au strigat şoferului să închidă uşa, dar în zadar. Aşa a fost, până la staţia de la Michelin, când am coborât. Plătit abonamente şi bilete şi mai vine şi Primăria să le mai dea bani. E bătaie de joc”, a subliniat tânărul zălăuan.

Incredibil! Un microbuz a rămas fără uşă, după o frână în trafic!

Din câte se pare, acest eveniment nefericit nu este şi unicul de acest gen la Zalău, existând şi alte persoane care au mai văzut mijloace de transport care rulau cu uşile deschise, deşi în interior se aflau persoane!?

Mai mult, în cursul lunii trecute, mai mulţi călători au surprins un moment pe cât de penibil, pe atât de periculos.

Astfel, microbuzul Nr. 4 de pe ruta Dumbrava Nord – Cartier Traian – Brădet a rămas fără uşă, care efectiv a căzut pe drum, după o frână în trafic!?!

Totul s-a întâmplat undeva pe strada Gheorghe Doja, în apropiere de fostul Restaurant “7 Seri”, iar în microbuz se aflau vreo 10 persoane. Vă daţi seama ce se întâmpla dacă erau oameni lângă uşă?

Oricum, călătorii au suferit un mic şoc şi au coborât, luând un alt mijloc de transport de la staţia de lângă Unicarm pentru a ajunge la destinaţiile dorite.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj