Connect with us

Feminin

PREMIERĂ. La Cluj-Napoca o să fie o clasă de fotbal feminin


În oraşul care a dat cea mai bună echipă de fotbal feminin din ţară, va avea loc o altă premieră. Astfel, în baza unui parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, la Liceul Sportiv din Cluj-Napoca va funcţiona o clasă cu specializarea fotbal feminin


Cluj-Napoca este “capitala” fotbalului feminin în România. Oraşul de pe Someş dă cea mai valoroasă echipă din ţară, “U” Olimpia Cluj, campioana României în ultimii opt ani. Totuşi, asemenea performanţă nu poate fi posibilă fără efort şi multă muncă.

De altfel, în ultima perioadă, fotbalul feminin se află pe o pantă ascendentă la noi în ţară, iar acum, Federaţia Română de Fotbal porneşte un nou proiect. Astfel, în baza unui parteneriat între FRF, Comitetul Olimpic Român, Inspectoratul Şcolar Cluj, Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca şi Primăria Cluj-Napoca, în “capitala” Ardealului va avea loc, în premieră, o clasă cu specializarea fotbal feminin.

Această clasă va funcţiona la LPS Cluj, iar cheltuielile cu masa şi cazarea sportivelor vor fi suportate de către Federaţiei.

„Va fi un parteneriat care trebuie să ducă la bun sfârșit la înființarea unei clase în primul an, clasa a IX-a, după care dorim să completăm acest ciclu de 4 ani în fiecare an cu o clasă specifică destinată fotbalului feminin. Scopul este pregătirea centralizată, să putem aduce din țară cele mai bune sporitve, să avem o relație cu cluburile, urmează selecțiile, urmează definitivarea întregului parteneriat, însă primii pași au fost făcuți, am reușit să obținem o clasă a IX-a, ceea ce este încurajator pentru startul pe care ni-l dorim”, a declarat pentru EBS Radio președintele Comisiei de fotbal feminin a FRF, Alin Cioban.

Clasa de fotbal feminin ar urma să se înscrie şi să participe în competiţiile de junioare, dar sunt în discuţii şi parteneriate cu cluburile de senioare, acolo unde tinerele fotbaliste să poată evolua după ce îşi termină studiilor liceale.

„Am semnat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal, pentru înființarea unei clase de fotbal fete. Este un centru de pregătire pe tot Ardealul. Ținând cont de faptul că echipa din Cluj este campioană națională, FRF a cerut acest lucru. Ei au niște condiții de respectat ca să le aprobăm, să se ocupe de pregătire, să facă selecția,  lucruri care sunt de competența lor”, a declarat Valentin Cuibus, șeful IȘJ Cluj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin