Connect with us

ATLETISM

Dublă de aur la 400 de metri pentru Robert Parge la Naţionale


Cel mai în formă atlet al momentului dintre cei născuți pe meleagurile sălăjene a cucerit săptămâna trecută două medalii de aur la naționalele de sală și speră să se întoarcă acasă cu alte două medalii și de la balcaniada de seniori din Turcia


Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Naţional Bucureşti „Lia Manoliu”, care de curând poartă numele lui Ioan Soter, a găzduit în urmă cu o săptămână, în zilele de miercuri, 6 februarie, respectiv joi, 7 februarie 2019, ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de seniori şi tineret.

Dacă la tineret s-au decernat titlurile de campioni naţionali pentru a 36-a oară, la seniori s-a ajuns la ediţia cu numărul 49, ceea ce înseamnă că anul viitor va avea loc o ediţie aniversară.

Printre competitorii care s-au aliniat la startul Campionatelor Naţionale de Sală nu s-a regăsit niciun sportiv legitimat la un club sportiv din judeţul Sălaj, dar cu toate acestea printre competitori s-au aflat doi alergători care până nu cu mult timp în urmă au reprezentat judeţul nostru în competiţiile de juniori.

Este vorba de sprinterul Robert Parge (Clubul Sportiv Şcolar Zalău), respectiv sprintera Sarkany Rachel (Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău). Component al lotului naţional de atletism şi deţinător al recordului României de tineret pe distanţa de 400 de metri, Robert şi-a respectat statutul de favorit al probei de 400 de metri şi s-a impus atât la tineret cât şi la seniori, devenind dublu campion naţional cu o performanţă de 48 de secunde şi 88 de sutimi.

În  urma rezultatului obţinut la naţionale, Robert Parge şi-a consolidat poziţia de lider al României pe această distanţă şi va reprezenta România la Campionatul Balcanic de la Istanbul (Turcia), competiţie ce va avea loc la finalul săptămânii în curs, în data de 16 februarie.

La Campionatele Balcanice de la Istanbul Robert va concura în cursa de 400 de metri dar şi în cea de ştafetă 4×400 de metri. Vă reamintim faptul că la ediţia precedentă a Campionatelor Balcanice de Atletism, Robert Parge, alături de colegii săi din lotul naţional, a stabilit un nou record naţional al României la 4×400 m (tineret) cu o performanţă de 3 minute, 12 secunde şi 46 de sutimi.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 13 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM