Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO şi VIDEO. Imagini cu momentul în care mistrețul a atacat o femeie pe străzile Şimleului


Porcul mistreţ rănit – ajuns azi pe străzile orăşelului de la poalele Măgurii din pădurile din vecinătatea Şimleului – a atacat mai multe persoane, iar două victime ale animalului sălbatic au ajuns la Spitalul Orăşenesc, după care au fost transportate la Spitalul Judeţean din Zalău. Deşi a fost căutat de o armată de poliţişti locali, jandarmi şi vânători, mistreţul nu a putut fi capturat şi este posibil ca acesta să fi fugit către Carastelec, o localitate din apropiere


Teroare pe străzile liniştitului orăşel de la poalele Măgurii, după ce un mistreţ rănit probabil după o partidă de vânătoare, a băgat spaimă în rândul oamenilor.

Mai multe persoane au fost atacate în diferite zone ale oraşului, iar două chiar au avut de suferit din această cauză, este vorba despre o femeie şi un bărbat în vârstă de 62 de ani.

Camerele de supraveghere ale unui magazin din Şimleu Silvaniei au înregistrat atacul mistreţului împotriva femeii.

În timp ce mergea pe stradă, femeia a văzut mistreţul care gonea pe trotuar şi a încercat să se salveze, adăposindu-se în magazinul din care tocmai ieşise.

Cu toate acestea, şimleuanca a fost atacată şi rănită la picior, iar geanta din mână a fost smulsă şi luată în dinţi, iar toate bunurile au fost împrăştiate pe jos.

Porcul mistreţ şi-a continuat goana prin oraş. Interesant de precizat însă că o altă femeie mai în vârstă, surprinsă pe trotuar de animalul feroce, a scăpat de colţii mistreţului, care a trecut în galop pe lângă ea!?

Victimele au fost transportate la Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei, unde le-a fost curăţată rana şi li s-a făcut vaccin anti-tetanos.

Mai apoi, femeia şi bărbatul au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Zalău, de unde urmau să fie internaţi la Secţia Infecţioase.

“Cele două persoane sunt la spital şi urmează să fie transportate la Spitalul Judeţean, Secţia infecţioase. Am dispus eliminarea mistreţului prin împuşcare, dar la această oră nu s-a reuşit acest lucru. Din câte se pare, mistreţul a fugit spre Carastelec”, a spus Septimiu Ţurcaş – primarul oraşului Şimleu, în această după-amiază.

Cum animalul sălbatic se mai poate afla în libertate în diferite comunităţi, autorităţile au făcut câteva recomandări.

“În urma incidentului de astăzi din oraşul Şimleu Silvaniei, când un porc mistreţ a atacat şi rănit două persoane, vă recomandăm ca în cazul în care sunteţi într-o situaţie asemănătoare, să evitaţi contactul cu animalul sălbatic şi să vă îndepărtaţi imediat de direcţia de mers a acestuia, către o zonă sigură. Totodată, vă rugăm să sesizaţi autorităţile prin apelarea numărului unic de urgenţă 112″, a menţionat Marius Mesaroş – purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sălaj.

Să spunem că acesta nu este şi singurul caz de pe raza oraşului de la poalele Măgurii.

Astfel, undeva în anii ’70, de pe Măgură au mai coborât în oraş şi alte animale sălbatice. Localnicii îşi aduc aminte că acum 40 de ani mai mulţi cerbi carpatini colonozaţi în zonă au atacat oamenii cu coarnele!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj