Connect with us

HANDBAL

După un împrumut în Divizia A, Sabrina Lazea a revenit la HC Zalău


După un împrumut la CSU Oradea, tânăra hanstalistă s-a reîntors la HC Zalău şi a fost folosită în partida cu CSM Galaţi


În urmă cu doi ani, HC Zalău a reuşit să transfere două jucătoare de la CSM Cetate Devatrans, formaţie care s-a retras din Liga Naţională. Astfel, sub Meseş au ajuns Dana Abed-Kader şi Sabrina Lazea, două jucătoare în care Tadici şi-a pus speranţe.

Dana Abed-Kader chiar a reuşit să se impună destul de rapid, la HC Zalău şi mai nou a devenit titulară, în timp ce interul Sabrina Lazea a prins puţine minute în tricoul Zalăului. În turul de campioanat ea nu a evolua pentru formaţia zălăuană, deoarece a fost împrumutată la CSU Oradea, grupare ce activează în liga secundă.

Tadici a optat pentru această variantă pentru ca tânăra jucătoare să aibă şanse de a evolua cât mai mult. Acest lucru s-a şi întâmplat, iar Sabrina Lazea a fost una dintre cele mai bune jucătoare la CSU Oradea pentru care a activat timp de patru luni.

La unele meciuri, Lazea a fost cea mai bună marcatoare pentru formaţia bihoreană, contribuind la cele patru victorii ale divizionarei secunde. Împrumutul jucătoarei a expirat la finalul lunii ianuarie, astfel că Sabrina Lazea a revenit la HC Zalău.

Ea a fost folosită câteva minute în paritda de  duminică cu CSM Galaţi, dar în perioada următoare poate bifa şi mai multe minute, mai ales că antrenorul Gheorghe Tadici îşi propune ca la meciurile din acest retur să ofere şanse de a juca cât mai multor jucătoare tinere.

“A fost împrumutată la Oradea, atât ea cât şi Adina Sabou,  dar ele în tot această perioadă s-au pregătit la Zalău şi doar au mers să joace la CSU Oradea. Acum amândouă au revenit şi au ocazia să joace în Liga Naţională. Şi Adina Sabou şi-a mai revenit şi este cam la 75% din potenţial” , a spus Tadici.

Sabrina Lazea (21 de ani) a ajuns la Zalău în 2017 şi a semnat pe patru ani cu gruparea de sub Meseş. Până în prezent ea are şapte goluri marcate în Liga Naţională în tricoul Zalăului, dintre care patru în sezonul trecut.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL