Connect with us

Pescuit și Vânătoare

“Captură” impresionantă pentru poliţiştii din Delta Dunării


În luna ianuarie, polițiștii Servicului de Poliție ,,Delta Dunării” au efectuat verificări și controale pe apă și pe uscat, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, pentru combaterea braconajului piscicol. În urma acţiunilor, poliţiştii au confiscat peste 150 kg de peşte, 2 ambarcaţiuni, 2 motoare de ambarcaţiune precum şi multe altele


În urma activităților, au fost constatate 4 infracțiuni (toate prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura), 2 persoane fiind depistate în flagrant delict.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, majoritatea la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 1.900 de lei.

În cadrul acțiunii, au fost confiscate 156 kg. de pește, 2 ambarcațiuni, 2 motoare de ambarcațiune, un rezervor de ambarcațiune, un autoturism și 81 de unelte de pescuit (49 de setci tip monofilament și 32 de setci din fir textil).

Valoarea totală a bunurilor confiscate a fost de peste 11.000 de lei.

Cu titlu exemplicativ:

La data de 26 ianurie a.c., polițiștii au depistat doi bărbați, de 44, respectiv 17 ani, ambii din localitatea Sinoe, județul Constanța, la scurt timp după ce ar fi desfăşurat activități de braconaj piscicol, prin folosirea la pescuit a 17 setci de tip monofilament, în lungime totală de aproximativ 700 m., cu ajutorul cărora ar fi capturat 31 kg. de pește proaspăt, din speciile crap, şalău, biban și caras.

Setcile de tip monofilament, un motor de ambarcațiune și cantitatea de pește au fost ridicate în vederea confiscării, iar ambarcațiunea care ar fi fost folosită în activitatea
de braconaj piscicol, rezervorul şi autoturismul susceptibil a fi fost folosit la transportul plaselor cu peşte au fost ridicate, în vederea indisponibilizării.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pentru deținerea sau folosirea la pescuit, de către persoane neautorizate, a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare