Connect with us

ATLETISM

Atleta Sárkány Ráchel a ajuns la Universitatea Cluj


Una din cele mai promițătoare atlete din județul Sălaj a ajuns să reprezinte județul Cluj. Odată cu terminarea studiilor liceale și încheierea junioratului, la fel ca și mulți atleți promițători care și-au început cariera pe plaiurile natale, nici sprintera Sárkány Ráchel nu s-a bucurat de atenția cluburilor de seniori din județ și a ajuns să reprezinte CS Universitatea Cluj-Napoca


Sala de Atletism din Bacău a găzduit în urmă cu câteva ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale Universitare de Atletism.

La startul întrecerilor s-au aliniat 245 de atleţi de la toate centrele universitare din ţară, iar printre concurenţi s-a regăsit o singură sălăjeancă, Sárkány Ráchel, o sportivă lansată în sportul de performanţă de profesorul Lucian Bârlogeanu de la Liceul Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău.

Înzestrată cu talent pentru probele de viteză, atleta nu a reuşit să-şi demonstreze adevăratele calităţi în perioada junioratului datorită condiţiilor improprii de pregătire de la Zalău, dar speră să reuşească să facă pasul spre marea performanţă la Cluj-Napoca, acolo unde există pistă sintetică şi condiţiile propice pentru a-şi dezvolta calităţile cu care a fost înzestrată de Dumnezeu.

Studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, Rachel a debutat în sezonul competiţional de sală cu o clasare pe locul 4 în cursa de 60 de metri plat din cadrul naţionalelor universitare.

Cu o performanţă de 8 secunde şi o sutime de secundă, atleta antrenată la Cluj-Napoca de prof. Vasile Bogdan, nu a reuşit să-şi îmbunătăţească cea mai bună performanţă din carieră pe aceasă distanţă însă speră să facă acest lucru în cadrul Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret, competiţie care debutează chiar în acestă dimineaţă la Bucureşti, în Sala de Atletism ”Ioan Soter” din incinta Complexului Sportiv ”Lia Manoliu”.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 6 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM