Connect with us

Fără categorie

Sălajul se prezintă cu două echipe la turneul semifinal la minivolei


După ce săptămâna trecută, speranţele de la CSS Zalău şi Academia de Volei “Marius Lazăr” au obţinut calificarea la turneul semifinal, a venit momentul ca şi colegii mai mici să îi urmeze în faza superioară. Dacă în cazul echipei de minivolei de la CSS Zalău lucrurile erau clare, “academicii” s-au calificat în urma turneului IV


În campionatul de minivolei, judeţul Sălaj este reprezentat de două echipe, CSS Zalău şi Academia de Volei “Marius Lazăr”. În cadrul campionatului sunt 6 serii, patru serii a câte patru echipe şi două serii a câte cinci echipe.

Cele două formaţii sălăjene au fost repartizate în Seria F, alături de echipe precum CSS 2 CNE Baia Mare, LPS Bistriţa şi LPS Bihorul Oradea. La fel ca la speranţe, sistemul de desfăşurare al meciurilor în faza I va fi sub formă de turnee zonale.

Astfel, fiecare echipă participantă va organiza câte un turneu zonal. Se califică la turneul semifinal primele două echipe clasate din fiecare serie, precum şi cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3.

Să spunem că în cadrul celor două serii a câte cinci echipe, la fiecare turneu, câte o echipă va sta. Astfel, primul turneu a fost organizat la Baia Mare şi a fost câştigat de echipa gazdă, în timp ce CSS Zalău a venit pe locul 2 cu două victorii din tot atâtea posibile, în timp ce Academia de Volei “Marius Lazăr” a stat.

Turneul 2 a fost organizat la Bistriţa şi a fost câştigat de CSS Zalău cu victorii pe linie, iar pe locul secund a fost Academia de Volei “Marius Lazăr”, în timp ce CSS 2 CNE Baia Mare a stat.

La turneul III, la Oradea, CSS Zalău şi-a continuat forma bună şi a obţinut din nou trei victorii din tot atâtea posibile, iar pe locul 2 s-a clasat CSS 2 CNE Baia Mare, podiumul fiind completat de “academicii” de la Zalău.

În perioada 25 – 26 ianuarie a venit rândul celor de la CSS Zalău să organizeze un turneu, astfel că turneul IV de calificare s-a desfăşurat în oraşul de la poalele Meseşului, iar de această dată a stat LPS Bihorul Oradea. În cadrul turneului de la Zalău, CSS Zalău a trecut cu 3 – 0 de LPS Bistriţa şi cu 3 – 1 de Academia de Volei “Marius Lazăr”. Din păcate, şirul victoriilor echipei pregătite de Dan Onuţe s-a oprit la duelul cu CSS 2 CNE Baia Mare.

Astfel, zălăuanii au cedat cu 1 – 3 şi au încheiat pe locul 2 turneul. Cealaltă echipă sălăjeană a suferit două eşecuri, 1 – 3 cu CSS Zalău şi 2 – 3 cu CSS 2 CNE Baia Mare, dar a câştigat cu 3 – 0 în faţa echipei LPS Bistriţa. Astfel, Academia de Volei “Marius Lazăr” s-a clasat pe locul 3 la turneul IV, însă mai important este faptul că a obţinut calificarea la turneul semifinal.

În urma meciurilor desfăşurate la turneul IV de la Zalău, să spunem că în clasamentul general, pe locul 1 se află CSS Zalău cu 30 de puncte (10 victorii şi 2 eşecuri), pe locul 2 se află CSS 2 CNE Baia Mare cu 23 de puncte (8 victorii şi un eşec), iar podiumul este completat de Academia de Volei “Marius Lazăr” cu 13 puncte (4 victorii şi 5 eşecuri).

Atât CSS Zalău, cât şi Academia de Volei “Marius Lazăr” au obţinut calificarea la turneul semifinal. Să spunem că ultimul turneu semifinal va avea loc tot la Zalău şi va fi organizat de Academia de Volei “Marius Lazăr” în perioada 22 – 23 februarie. La ultimul turneu, CSS Zalău va fi echipa care va sta.

“Cam toate trei echipele eram calificate după primele turnee pentru că s-a văzut diferenţa între echipe şi atunci aveam siguranţa că ne facem punctele toţi să ne calificăm la turneul semifinal. La turneul de la Zalău, băieţii s-au mobilizat să-şi câştige meciurile şi cu Baia Mare chiar am făcut un joc foarte frumos, dar am pierdut în setul 5. Una peste alta, băieţii s-au descurcat foarte bine, mai ales că eu grupa mea este mai mică şi doar unul singur este din 2006, restul fiind mai mici şi cu care anul viitor sper să ajung în fazele finale. Şi în acest an îmi doresc acest lucru, doar că e puţin mai greu”, ne-a spus Marius Lazăr.


Rezultatele înregistrate la turneul de la Zalău:

AV Lazăr Marius – CSS Baia Mare 2 – 3 (-16, 13, -11, 21, -4)

CSS Zalău – LPS Bistrița 3 – 0 (5, 9, 25)

CSS Zalău – AV Lazăr Marius 3 – 1 (9, 11, -17, 16)

CSS Baia Mare – LPS Bistrița 3 – 0 (3, 10, -23, 10)

AV Lazăr Marius – LPS Bistrița 3 – 0 (22, 14, 27)

CSS Baia Mare – CSS Zalău 3 – 1 (22, -20, 21, 20)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Fără categorie