Connect with us

ATLETISM

FOTO. Monel Sabou s-a clasat pe podium la o competiţie din America. Premiul a fost donat pentru Arny


Considerat unul din cei mai buni alergători sălăjeni din toate timpurile, la vârsta de 40 de ani, sportivul și totodată colegul nostru de redacție se încăpățânează să nu renunțe la sportul de performanță și se pregătește să revină în circuitul competițiilor din calendarul Federației Române de Atletism


Chiar dacă ieri a împlinit 40 de ani, Monel Sabou pare să nu-şi arate vârsta şi concurează în competiţiile de alergare aproape de la egal la egal cu tineri de 20-25 de ani.

După o serie de competiţii alergate în metropola americană Chicago, Monel a decis să schimbe peisajul şi s-a stabilit de aproape o lună de zile într-o mică localitate din apropierea oraşului Denver, capitala statului Colorado.

La altitudine, atletul de 40 de ani se pregăteşte de o revenire în competiţiile cuprinse în calendarul Federaţiei Române de Atletism, după cum a anunţat de curând printr-o postare pe facebook în care îşi exprima intenţia de a se prezenta în acest an la startul Campioantului Naţional de Maraton ce va avea loc în toamna acestui an la Bucureşti.

Până la revenirea în competiţiile din România, colegul nostru mai are în plan participarea şi la alte concursuri puternice precum New York City Half Marathon, Chicago Spring Half Marathon şi Wisconsin Marathon.

Pentru a fi cât mai credibil, Monel a început anul competiţional cu o participare la o cursă de semimaraton în Arvada, statul Colorado, iar scopul participării la acest concurs a fost unul caritabil (nu este pentru prima dată când face acest lucru).

Înainte de start Monel a postat pe pagina sa de facebook următorul mesaj: ”Prima cursă din 2019, Rolston Creek Half-Marathon & 5 k Run. Azi alerg cu gândul la Arni!!! Să-ţi dea Dumnezeu sănătate!!!”, iar la puţin timp după competiţia la finalul căreia s-a clasat pe locul 3 a revenit cu o postare în care a anunţat faptul că îşi va dona premiul încasat colegului din presa locală, Arnold Schlachter de la ZalăuTV:

”Ce cadou mai frumos poate să fie la împlinirea a 40 de ani decât clasarea pe podium la o competiţie sportivă? Locul 3 în clasamentul general al semimaratonului din Arvada, Colorado. Aşa cum am postat înainte de cursă, azi am alergat cu gândul la Arni. Premiul de 100 $ îl voi dubla şi voi face o donaţie pentru acest minunat tată, soţ, sportiv şi cel mai important… OM! Mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a ajutat să obţin această clasare şi sunt convins că împreună vom reuşi să îl ajutăm să învingă boala!”

Revenind la cursă, întrecerea a fost câştigată de tânărul  Andrew Wise (24 de ani), iar pe locul secund s-a clasat Colin Laughery (35 de ani).

Contactat telefonic, colegul nostru ne-a dezvăluit faptul că nu s-a aşteptat la o astfel de clasare pe podium şi că este deosebit de încântat că a reuşit acest lucru deoarece a prins mai multă încredere pentru ceea ce şi-a propus pentru viitor.

”Nu m-am aşteptat  să termin cursa în primii 6. Înainte de fiecare cursă spun câte o rugăciune. Am spus şi azi (n.r. duminică 3 februarie) şi i-am făgăduit lui Dumnezeu că îmi voi dona premiul dacă voi ajunge pe podium. După 5-6 kilometri eram pe locul 3 dar îmi era extrem de greu. Atunci m-am rugat din nou şi am promis că voi dubla premiul dacă voi reuşi să îmi menţin poziţia în clasament. Am terminat al 3-lea şi mă bucur că voi contribui şi eu, alături de sute de oameni, la lupta împotriva bolii care îl macină pe colegul nostru din presa sălăjeană. Sper să fie cât mai mulţi oameni care se vor alătura demersului nostru” a încheiat Monel Sabou.

Următoarea competiţie la startul căreia Monel încearcă să obţină o clasare cât mai bună pentru el, Zalău, Sălaj şi România este programată duminică, 17 martie, la New York.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM