Connect with us

DIVIZIA A1

Derby de zile mari între Volei Municipal Zalău şi SCMU Craiova


Cel mai aşteptat meci din acest început de an este confruntarea dintre CS Volei Municipal Zalău şi SCMU Craiova, primele două clasate din Divizia A1, care după 12 etape se află la egalitate de puncte


Sâmbătă, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău:

CS Volei Municipal Zalău – SCMU Craiova

Returul din Divizia A1 a început cu un meci uşor pentru Volei Municipal Zalău, care în prima rundă a întâlnit Explorări Baia Mare. Chiar dacă partida a avut loc în deplasare, iar gruparea zălăuană nu a avut antrenor principal la acest joc, Zalăul s-a impus cu 3 – 0 şi a rămas pe primul loc în Divizia A1. Jocul de la Baia Mare a fost unul de încălzire pentru ce urmează, derby-ul campionatului cu SCMU Craiova.

Cele două “rivale” tradiţionale din voleiul românesc s-au cam luptat în ultimii ani pentru supremaţie în Diviziai A1, iar în acest sezon par a fi marile favorite la câştigarea campionatului, în condiţiile în care după 12 etape, au un avans de nouă puncte faţă de ocupanta locului 3, Arcada Galaţi.

Până acum, Volei Municipal Zalău şi SCMU Craiova au avut parcursuri aproape identice şi au contabilizat acelaşi număr de puncte (32). Însă, oltenii antrenaţi de Dănuţ Pascu au doar victorii pe linie, ce-i drept unele dintre ele cu 3 – 2, în timp ce de cealaltă parte, gruparea de sub Meseş a bifat 10 victorii în campionat, toate de 3 puncte, iar singura înfrângere a fost în turul de campionat, tocmai în deplasarea de la SCMU Craiova, când Zalăul a pierdut cu 3 – 2. Între timp, la echipa zălăuană s-a făcut o schimbare pe banca tehnică, chiar la început de retur, după ce Nikolay Jeliazkov şi-a dat demisia. În locul său a fost adus un antrenor polonez – Andrzej Kowal – cel care va debuta pe banca tehhică a Zalăului tocmai la derby-ul de sâmbătă. Polonezul a avut puţin zile la dispoziţie să cunoască lotul Zalăului în condiţiile în care abia sâmbătă a venit în România, direct la Baia Mare, unde a vizionat meciul din tribună. Acest lucru ar putea fi un mic dezavantaj pentru Volei Municipal, în condiţiile în care la Craiova antrenorul Dănuţ Pascu îşi cunoaşte în detaliu echipa, pe care o antrenează de ani buni.

Partida dintre Volei Municipal Zalău şi SCMU Craiova este de o importanţă deosebită, având în vedere că echipa care va câştiga va avea prima şansă la titlu. Istoria recentă a confruntărilor cu SCMU Craiova de la Zalău este de partea celor de la Volei Municipal, care au câştigat ultimele şase partide susţinute în faţa oltenilor. Ultima victorie a Craiovei la Zalău datează din aprilie 2016, atunci când în finala mare, oltenii au câştigat meciul al patrulea cu 3 – 1 şi au devenit campioni. Se anunţă o confruntare de top, iar sub fileu se vor afla echipele momentului din România, astfel că în tribunele Sălii Sporturilor sunt aşteptaţi cât mai mulţi spectatori.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1