Connect with us

ARTE MARTIALE

Iulia Cliţan: “India nu e la fel de frumoasă, precum sunt oamenii pe care i-am cunoscut acolo”


Karateka de la CS Terra Kid Zalău a făcut spectacol în Asia şi a reuşit să-i încânte pe indieni prin tehnica sa. După experienţa de la Ultimate Karate League, Iulia Cliţan ne-a mărturisit că a rămas impresionată de oamenii de acolo, mai multe decât de ţara în sine


Primul sezon din Ultimate Karate League a strâns într-un singur loc cei mai valoroşi karateka din lume, aceştia făcând echipă cu cei mai buni karateka din India, echipele duelându-se între ele, spre deliciul spectatorilor. La această competiţie, Iulia Cliţan s-a clasat pe locul 2 cu echipa Chandigarh Fighters.

Totuşi, competiţia din India s-a încheiat, iar la fel ca la sfârşitul oricărei experienţe, la final se trag şi concluzii.

Ei bine, după două săptămâni petrecute în India şi două weekend-uri pline de meciuri şi spectacol, Iulia Cliţan a rămas uimită de spiritul de luptă şi pasiunea indienilor.

“India nu este la fel de frumoasă precum sunt oamenii pe care i-am cunoscut. Băieţii indieni erau mult mai mici fizic faţă de cei din Europa şi luptau fără să le pese că se accidentează sau că vor pierde, luptau determinaţi că ei trebuie să facă puncte pentru echipă. Era ireal cât suflet puneau în tot ce îi înconjoară”, ne-a transmis cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj din ultimii doi ani.

Sălăjeanca ar putea participa şi în următoarele sezoane

Sezonul 1 a fost un real succes, iar karateka prezenţi acolo, cât şi oamenii care au asistat în tribună s-au declarat mulţumiţi de spectacolul oferit pe tatami şi organizatorii vor să programeze şi sezoanele 2 şi 3 în acest an.

Până atunci, cei care doresc, pot să urmărească meciurile din sezonul 1 pe Dsport, canal ce aparţine de trustul Discovery Channel. Şi Iulia Cliţan s-a declarat mulţimită de această experienţă şi este posibil să o vedem participând şi la următoarele sezoane ale Ultimate Karate League.

“În India, în meciurile de karate este mult mai multă acţiune faţă de meciurile din Europa. Mai puţin contact şi meciuri mai lungi. Cât despre sezoanele viitoare, da, aş vrea să particip pentru că acolo suntem trataţi ca şi sportivi de performanţă”, a conchis Iulia Cliţan.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE