Connect with us

HANDBAL

Tadici, după plecarea Claudiei Constantinescu: “Este un transfer bun pentru jucătoare, dar şi pentru HC Zalău”


Antrenorul de la HC Zalău este de părere că handbalista îşi poate continua asccensiunea şi la campioana României, însă fiind vorba de un alt nivel are nevoie de şi mai multă muncă


Ani la rând, Gheorghe Tadici a adus la Zalău jucătoare tinere, de perspectivă, pe care le-a propulsat spre handbalul de mare performanţă.

Ultimul exemplu este tocmai Claudia Constantinescu, care a fost transerată la gruparea de sub Meseş în anul 2013, de la CSS Caracal, club cu care a devenit campioană naţională la junioare II şi III şi medaliată cu bronz la junioare I.

La HC Zalău, handbalista a trecut şi prin perioade dificile din cauza unei accidentări la umăr, dar până la urmă şi-a revenit şi în acest început de an a traversat o perioadă excelentă, marcând 36 de goluri în trei jocuri.

Pe adresa sa au apărut două oferte din Ungaria, dar în ultima zi de transferuri pentru Liga Campionilor, pe fir a intrat şi CSM Bucureşti, astfel că în cursul zilei de luni, Constantinescu a ajuns la campioana României.

“Este un pas în faţă pentru Claudia Constantinescu, în primul rând că are ocazia să joace în Liga Campionilor. Sigur că fiind un alt nivel va avea nevoie şi de mai multă muncă, dar este şi recompensată pe măsură, pentru că vorbim de cea mai bogată echipă din România şi de primele trei din Europa. Ea s-a pregătit bine şi sper să joace, să nu ajungă un fel ca şi Bianca Bazaliu, pentru că nu ar fi benefic pentru ea. Este normal să se întâmple şi astfel de plecări, fiindcă viaţa de sportiv este scurtă şi oricând pot să apară probleme. Mă bucur că după o perioadă de aproape un an în care a stat din cauza problemelor de sănătate care le-a avut la umăr şi-a revenit şi a fost remarcată. Este cel mai important inter din România pe care putea să-l transfere CSM Bucureşti. A primit şi două oferte din Ungaria, nu mai au importanţă, iar cei de la CSM au aflat de una dintre ele, care era de la o echipă care este în concurs cu ele. Ne-a convenit varianta CSM Bucureşti, fiindcă noi muncim pentru handbalul românesc, iar dacă o ofertă vine de la o echipă românească este mult mai bine”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarululi Sportul Sălăjean de miercuri, 23 ianuarie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL