Connect with us

DIVIZIA A1

Remarcat la Națională, rezervă de lux la echipa de club


Rareş Bălean este neîndreptăţit de antrenorul Nikolay Jeliazkov, care “uită” să îl introducă în sextetul de bază, deşi cel mai bun produs al voleiului sălăjean din ultimul deceniu  joacă bine la Naţionala României


De-a lungul anilor, şcoala voleiului sălăjean a produs şi a promovat spre prima scenă a voleiului românesc mai mulţi jucători de valoare.

De pe această listă selectă îi putem remarca pe Puiu Ştreang, Duţu Ciontoş, Aurel Vlaicu, Iulian Briscan, Mircea Abraham, Sergiu Ilieş, Adrian Gontariu, dar şi Rareş  Bălean (n. 8 iulie 1997).

La doar 21 de ani, talentatul voleibalist are deja experienţă la nivel ridicat, după ce în anul 2017 a devenit campion naţional cu CS Volei Municipal Zalău.

În sezonul trecut, Bălean a fost – de departe – cel mai bun jucător al Zalăului şi a făcut pentru gruparea sălăjeană cele mai multe puncte, fiind considerat cel mai bun jucător de atac din România!

Convocat şi la echipa naţională, voleibalistul din Zalău a reuşit să se remarce, într-o Naţională care după o absenţă de 24 de ani a reuşit să se califice la un turneu final  al unei competiţii de anvergură.

Cu Bălean în teren, România s-a calificat la Campionatul European programat în perioada 13 – 29 septembrie în Belgia, Franţa, Olanda şi Slovenia.

Pentru prestaţiile sale din anul 2018, Bălean a fost nominalizat în clasamentul celor mai buni voleibalişti ai României, întocmit de Federaţia Română de Volei.

Mai apoi, extrema de la CS Volei Municipal a fost desemnat cel mai bun voleibalist al Sălajului.

În fine, la ultimul joc din preliminarii, cel cu Danemarca din 9 ianuarie, sălăjeanul a făcut cele mai multe puncte din tabăra “tricolorilor” (13 puncte)!

Se pare că aceste aspecte nu înseamnă prea mult pentru antrneorul Nikolay Jeliazkov, cel care l-a transformat într-o rezervă de lux, atât în campionat, cât şi în cupele europene.

Deciziile tehnicianului bulgar au adus mai multe nemulţumiri în sânul iubitorilor sportului de la fileu din judeţ.

Decizia de a nu-l titulariza pe Bălean în partida cu Benfica Lisabona, dar şi alte decizii pripite ale bulgarului, au dus la jocul din Challenge Cup un cor de fluierături şi huiduieli venite din tribune.

Din păcate, aceste lucruri nu îl ajută prea mult pe Rareş Bălean, dar nici voleiul sălăjean, care  are şanse mari să îl piardă în vară pe cel mai bun produs al voleiului sălăjean din ultimul deceniu.

După Adrian Gontariu şi Adrian Feher, zălăuanii cu care în anul 2017 câştiga titlul naţional, CS Volei Municipal se pregăteşte să îl piardă şi pe Rareş Bălean, care în vară devine jucător liber, iar intenţiile sale nu au cum să coincidă cu cele gândite de clubul în care s-a format.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarululi Sportul Sălăjean de miercuri, 23 ianuarie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1