Connect with us

ARTE MARTIALE

Călin Marincaş, pe podium în India


La primul sezon al Ultimate Karate League, multiplul campion mondial, european şi naţional a făcut parte din echipa Mumbai Ninjas, alături de care s-a clasat pe locul 3 într-o competiţie în care au participat cei mai buni karateka din lume. Din păcate, în India, sportivul din judeţul Sălaj a suferit şi o accidentare şi nu şi-a putut ajuta echipa la meciul din semifinale


Timp de aproximativ două săptămâni, în New Delhi şi Bengaluru, India, s-a desfăşurat primul sezon al Ultimate Karate League, o ligă de karate pe echipe, la care au participat cei mai buni karateka din lume.

Multiplii campioni mondiali şi europeni s-au alăturat proiectului gândit de Rajeev Sinha – preşedintele Federaţiei Indiene de Karate şi au făcut echipă cu cei mai buni karateka din India, oferind spectatorilor meciuri de cea mai bună calitate.

După cum spuneam, la competiţia din India au fost invitaţi cei mai buni karateka din lume, iar pe această “listă” se înscrie şi Călin Marincaş, de 6 ori campion mondial şi de alte 8 ori campion european.

Antrenorul şi conducătorul Clubului Sportiv Seiko Zalău a fost invitat să participe la primul sezon al UKL, acolo unde a făcut parte din echipa Mumbai Ninjas, alături de Barbora Znamenckova (Cehia) –  medaliată la Mondiale şi Europene, Rohit Tiwari (India) – medaliat naţional, Karan Choudhary (India) – medaliat naţional şi Yuvraj Khodwal (India) - medaliat naţional.

În total, pe lângă Mumbai Ninjas, echipa lui Călin Maricaş, la primul sezon din UKL au mai participat alte cinci echipe, Bengaluru Kings, Chandigarth Fighters, Delhi Bravehearts, Kolkota Radicals şi Ranchi Rebels.

Competiţia s-a desfăşurat în două weekend-uri, echipele s-au duelat fiecare cu fiecare, iar primele patru clasate au avansat în faza semifinalelor.

Au avut loc probe de kumite, de măsurarea forţei, printr-o lovitură într-un aparat special, dueluri feminine, dar şi o probă mai specială ce constă în lupta cu un inel de cauciuc pe care nu ai voie să îl pierzi în timpul luptei.

Performanţă notabilă pentru Marincaş

După ce în vara trecută, Călin Marincaş i-a uluit pe americani, valorosul karateka din judeţul Sălaj a reuşit să-i uimească şi pe indieni.

Astfel, într-un meci în care echipa Mumbai Ninjas s-a duelat cu Kolkota Radicals, Marincaş a reuşit o performanţă notabilă. Astfel, acesta a reuşit într-un singur minut să câştige cu 26 – 0 un meci contra unui sportiv din echipa adversă.

“Am făcut un record ca să zic aşa. Fiind pe puncte luptele, într-un singur minut am făcut 26 – 0, toţi fiind încântaţi de această reuşită, deoarece până în acel moment nu a câştigat nimeni un meci la 0”, ne-a spus Călin Marincaş.

Mai departe, Mumbai Ninjas a mai obţinut încă două victorii şi a reuşit să se califice în semifinale.

Au apărut accidentările…

Calificată în semifinale, Mumbai Ninjas a trebuit să se dueleze cu echipa Chandigarth Fighters pentru un loc în marea finală.

Însă, echipa din Mumbai a trebuit să se descurce în semifinale fără cel mai valoros karateka din echipă, Călin Marincaş. Sălăjeanul nostru s-a accidentat şi nu a putut evolua în semifinale.

“Am început foarte bine cu trei victorii din trei în prima săptămână. Dar, accidentările ne-au tras în jos pe noi. În dimineaţa concursului, înainte de meciul din semifinală am fost să-mi fac o radiografie şi acolo mi-au spus că am o coastă ruptă, aşa că nu am mai participat la meciul din semifinală”, ne-a spus multiplul campion mondial şi european.

În aceste condiţii, Mumbai Ninjas a pierdut meciul cu Chandigarth Fighters, echipă pe care a învins-o în faza grupelor, însă, în cele din urmă a reuşit să încheie competiţia pe locul 3. Competiţia a fost câştigată de Ranchi Rebels, care a obţinut 7 victorii din tot atâtea posibile.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 23 ianuarie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE