Connect with us

HANDBAL

Raluca Ivan-Agrigoroaei a ajuns la Corona Braşov!


Fosta vicecampioană mondială va debuta pentru gruparea de sub Tâmpa tocmai la Zalău, tocmai acolo unde ea a făcut pasul spre marea performanţă. Interesant de precizat că handbalista a mai jucat în tur o partidă oficială în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, în tricoul formaţiei CSM Roman! 


Raluca Ivan a fost adusă la Zalău de Gheorghe Tadici la începutul anilor 2000, de la Bacău. În anul 2001, ea a devenit campioană naţională de junioare I cu CSS Zalău.

Au urmat însă performanţe notabile în tricoul formaţiei Silcotub Zalău, cu care a cucerit trei medalii de aur, în anii 2001, 2004 şi 2005!

În anul 2005, pivotul Zalăului devenea şi vicecampioană mondială cu Naţionala României.

După şapte ani la poalele Meseşului, handbalista l-a urmat pe antrenorul Gheorghe Tadici, ajungând la Oltchim Râmnicu Vâlcea, acolo unde a devenit campioană naţională încă de două ori.

După desfiinţarea formaţiei din Zăvoi, experimentatul pivot a evoluat pentru Ştiinţa Bacău sau HCM Buzău, pentru ca în anul 2011 ea să ajungă la HCM Roman. Aici a urmat o perioadă de şase ani foarte bună. La 33 de ani, Raluca Ivan-Agrigoroaei se pregătea să devină mămică.

Ca urmare, în anul 2017, ea şi-a anunţat retragerea din carieră. A revenit asupra deciziei, astfel că – în actualul sezon –  iubitorii handbalului au putut-o vedea din nou pe semicerc!

Din păcate, după doar câteva etape, CSM Roman s-a retras din campionat, iar jucătoarele au devenit libere de contract.

Pentru fostul pivot al Zalăului, a fost a doua experienţă neplăcută, după perioada Oltchim.

Câteva luni, Raluca a ieşit din circuitul de performanţă, dar la 35 de ani găseşte forţa de a o lua de la capăt şi se pregăteşte de un nou debut! După ce Georgiana Ciuciulete s-a accidentat grav, Corona Braşov a legitimat-o pe experimentata handbalistă, cea care va trebui să acopere absenţa de pe postul de pivot.

“Trebuia să găsim repede o soluţie pentru că accidentarea Georgianei a apărut brusc. Ne bucurăm că am reuşit să o găsim pe Raluca Agrigoroaei, pentru că este o handbalistă cu experienţă care sperăm să ne ajute”, a declarat Liviu Dragomir – preşedintele celor de la Corona.

Interesant de spus faptul că debutul în tricoul   Coronei se va petrece tocmai la Zalău, acolo unde jucătoarea a debutat în Liga Naţională!

Altfel spus, Raluca Agrigoroaei va juca pentru a doua oară împotriva Zalăul în acest tur, deoarece în etapa a V-a ea a mai evoluat în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” cu CSM Roman, într-o partidă în care ea marcase trei goluri pentru gruparea moldavă.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 16 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL