Connect with us

HANDBAL

Claudia Constantinescu redevine “gura de foc” a Zalăului!


Intrată într-un con de umbră din cauza unor accidentări, handbalista de la HC Zalău are un început de an în forţă, marcând 21 de goluri în primele două jocuri, prin care e golgheterul detaşat al grupării sălăjene


Una dintre cele mai valoroase junioare aduse la Zalău în ultimii ani de Gheorghe Tadici a  fost Claudia Constantinescu (n. 18 iunie 1994).

Transferată de la CSS Caracal acum cinci ani, handbalista originară din Balş a avut la HC Zalău un progres însemnat, astfel că puternicul inter a început să bată la porţile Naţionale, când avea 20 de ani.

Din păcate, unele probleme medicale au obligat-o să facă o pauză din activitatea de performanţă.

Anul trecut, ea revenit  pe semicerc, însă, prestaţiile sale în faţa porţilor adverse au fost destul de şterse.

Astfel, în sezonul trecut, Constantinescu a înscris 60 de goluri, în condiţiile în care ea marca în campionatul 2015 – 2016 nu mai puţin de 160 de goluri!

În noul sezon, parcă am văzut o altă handbalistă, mult mai motivată, mai ambiţioasă şi cu poftă de gol.

Altfel spus, am început să o revedem din nou pe acea Claudia Constantinescu pe care am supranumit-o “tunarul” Zalăului.

În partidele de pregătire, a fost “locomotiva” echipei, dar şi cea mai bună marcatoare, în condiţiile în care HC Zalău a reuşit o serie formidabilă de 11 jocuri fără eşec (10 victorii şi un egal!?).

Noul An a început în cele mai bune auspicii pentru Claudia Constantinescu. Astfel, în primele două partide oficiale, interul lui HC Zalău a înscris nu mai puţin de 21 de goluri, 10 în meciul cu SCM Craiova şi 11 în meciul de la Baia Mare cu Minaur.

Prin aceste reuşite, handbalista în vârstă de 24 de ani  este golgheter detaşat pentru formaţia sălăjeană, cu 67 de goluri.

Progresul jucătoarei din ultima perioadă a fost remarcat şi de Gheorghe Tadici, cel care a subliniat: “Este deja într-o urcare evidentă, se apropie de ce a fost şi poate să mai crească. Poate deveni o jucătoare utilă pentru echipa naţională. A avut o operaţie la umăr, acum şi-a revenit”.

Managerul grupării de la poalele Meseşului a precizat, însă, faptul că la Zalău nu jucătoarele primează, ci jocul de echipă.

“Pentru mine contează echipa, nu o jucătoare într-un moment sau altul al jocului. Este important ce obţine echipa după 60 de minute. Probabil că şi colegele ei au ajutat-o mai mult în aceste două jocuri”, a spus tehnicianul.

Mai multe pe acest subiect, îne diția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 16 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL