Connect with us

CUPELE EUROPENE

FOTO.Volei Municipal Zalău, eliminată din Cupa Challenge, după o nouă înfrângere cu Benfica Lisabona!


După ce a fost învinsă cu 3 – 0 în meciul tur din Portugalia, gruparea de sub Meseș a pierdut și jocul de la Zalău, cu toate că în primul set a jucat foarte bine și s-a impus cu 25 – 23. Din setul doi, elevii lui Nikolay Jeliazkov au fost de nerecunoscut și în final Benfica a câștigat cu 3 – 1, astfel că aventura europeană a zălăunailor s-a oprit în optimile Cupei Challenge


Având în vedeure că în tur, Benfica a câștigat cu 3 – 0, șansele de calificare în sferturi erau reduse pentru Volei Municipal Zalău, însă elevii lui Nikolay Jeliazkov au mai crezut în ele. La fel și fanii Zalăului, care au venit într-un număr mare în tribune.

Pentru a spera la calificare, gruparea de sub Meseș trebuia să joace exact în fața portughezilor, iar acest lucru s-a și întâmplat în primul set, care a început echilibrat, dar dreptat, Volei Municipal a pus stăpânire pe joc și cu un serviciu bun a reușit să conducă în mai multe rânduri. Susținuți și de suporteri, voleibaliștii zălăuani s-au desprins la trei puncte, 21 – 18, moment în care antrenorul de la Benfica a cerut time-out. Gazdele au fost greu de doborât, iar primul set s-a terminat 25 – 23, astfel că speranțele calificării s-au reaprins.

A fost însă un simplu ”foc de paie”, deoarece din setul doi, gazdele au fost de nerecunoscut. Scorul a luat proporții din debut, astfel că a fost 1 – 8, în ciuda timpurilor de odihnă solicitate de Nikolay Jeliazkov. Văzând că lucrurile nu merg, într-un târziu, bulgarul a apelat la schimbări, iar în teren a intrat Rareș Bălean, cel care l-a înlocuit pe Leo Dal Bosco. Cu toate acestea, Benfica a fost de neoprit, iar scorul a devenit 10 – 20! Conștient că setul nu mai poate fi câștigat, antrenorul Nikolay a mai făcut câteva schimbări și a încercat să-i odihnească pe o parte dintre jucătorii de bază, pentru setul trei. O diferență de 10 puncte s-a înregistrat și la finalul setului, scorul fiind 15 – 25.

Jocul slab al gazdelor a continuat și în setul trei, în care tot portughezii au fost superiori. Dacă în prima parte, scorul a fost mai strâns, în a doua jumătate a setului, oaspeții au apucat să se distanțeze considerabil, astfel că tabela a arătat 10 – 16. Au fost mai multe mingi trimise în fileu direct din serviciu de către Volei Municipal, iar în greșeli s-a întrecut în special Jani Jeliazkov. Acest lucru au remarcat și spectatorii care l-au și huiduit pe bulgar, fiind imediat schimbat de către antrenor. În ciuda schimbărilor, Volei Municipal nu a mai putut recupera diferența de puncte. Scorul a devenit 15 – 21, ca în final să fie tot o diferență de șase puncte, 19 – 25, iar după ce și-a adjudecat și acest set, Benfica a putut sărbători calificarea în sferturi.

În aceste condiții, oaspeții nu au mai forțat în setul patru, în timp ce Volei Municipal Zalău a mai luptat pentru onoare și pentru fanii care au dorit să mai rămână în tribună, fiindcă mulți dintre suporteri au și plecat după setul trei.

Setul patru a fost mai echilibrat, dar tot oaspeții au condus cu avantaj minim, 7 – 8, 15 – 16 sau 19 -21, dar pe final, Benfica a apăsat pedala de accelerație și scorul a devenit 22 – 25.

Cu o ”dublă” victorie, portughezii se califică în sferturi, în timp ce Volei Municipal Zalău părăsește Cupa Challenge în optimi. Însă, gruparea de sub Meseș se poate lăuda că în acest sezon a eliminat două echipe, Buducnost Podgorica și Steaua București, care ce-i drept au fost sub nivelul Zalăului.

 

Volei Municipal Zalău – Benfica Lisabona 1 – 3 (23, -15, -19, -22)

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE