Connect with us

HANDBAL

Tadici propune 3 jucătoare pentru Naţională, între care şi una de la HC Zalău!


Pentru anul 2019, fostul selecţioner a identificat trei jucătoare cu potenţial din Liga Naţională, care ar putea face saltul la Naţională. Între acestea se află şi Claudia Constantinescu


Naţionala de handbal feminin s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European din Franţa, iar datorită acestui loc ocupat, România a obţinut calificarea directă la Campionatul Mondial din acest an, care va avea loc în Japonia.

Pentru noul an, Tadici vine şi cu câteva propuneri pentru Naţională, astfel că în ultima perioadă fostul selecţioner a identificat trei jucătoare cu potenţial din Liga Naţională, care după părerea sa ar putea face acest salt.

Una dintre ele este o jucătoare de la HC Zalău, este vorba de Claudia Constantinescu (24 de ani), care este polivalentă la linia de 9 metri.

“Este deja într-o urcare evidentă, se apropie de ce a fost şi poate să mai crească. Poate deveni o jucătoare utilă pentru echipa naţională. A avut o operaţie la umăr, acum şi-a revenit”, a spus Tadici pentru Prosport.

Constantinescu a mai fost convocată la acţiunile naţionalei în 2015, însă pentru handbalistă a urmat o perioadă grea după o accidentare la umăr care a ţinut-o departe de semicerc mai bine de un an.

Lorena Ostase (CSM Slatina) şi Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti) sunt celelalte două jucătoare pe care Tadici le propune pentru echipa naţională. De fapt, Bazaliu a prins două meciuri la Euro, fiind chemată de urgenţă din ţară pentru a fi inclusă în lot în locul Cristinei Neagu.

“În primul rând, Lorena Ostase nu mai are cum să fie ocolită. Ea a confirmat deja la nivel de pivot. Apoi este tânără şi de mare perspectivă, poate ajuta naţionala şi în următorii ani. Este o jucătoare puternică, valoroasă, are nevoie doar să i se acorde încredere. Dacă totul merge bine, cred că cele trei fete îşi au locul la echipa naţională şi le-aş vedea în lotul pentru Campionatul Mondial. Sunt unele jucătoare care au depăşit un ciclu de 8-10 ani la naţională şi nu au confirmat”, a mai spus Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL