Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid vrea să readucă fotbalul sălăjean în Liga a III-a


Liderul Ligii a IV-a Sălaj pregăteşte cu mare atenţie returul de campionat şi speră să devină pentru a treia oară campioană. De data aceasta, Unirea se gândeşte serios la promovare, iar în cazul în care va reuşi acest lucru ar urma să cedeze echipa oraşului Zalău, dar şi locul din eşalonul superior


Fără doar şi poate, cel mai de succes model din fotbalul sălăjean este Unirea Mirşid, gruparea care s-a înfiinţat în anul 2012, iar după doar un sezon a şi reuşit să promoveze în Liga a IV-a.

Încă din primele sezoane din eşalonul superior, Unirea a avut clasări fruntaşe şi şi-a format loturi competitive, astfel că în 2016 a devenit în premieră campioana Sălajului, dar nu a avut nicio şansă la barajul de promovare cu Viitorul Ulmeni.

Doi ani mai târziu, gruparea condusă de Călin Bereschi a cucerit din nou titlul, de data aceasta cu puţină şansă, însă a dat peste un adversar redutabil la baraj, este vorba de Sticla Arieşul Turda, în faţa căreia nu a putut emite pretenţii.

Chiar dacă şi în vara trecută a ratat promovarea, Unirea s-a ambiţionat, iar în vară, oficialii au făcut transferuri importante. Încă de la început de campionat, Unirea Mirşid era marea favorită la un nou titlu, însă pe parcursul turului au fost şi unele sincope, mai ales până când lotul s-a omogenizat.

În prima parte a turului, Unirea s-a împiedicat de CS Ileanda, a câştigat cu mare dificultate în faţa celor de la Sportul Şimleu, iar în etapa a VII-a,  campioana a suferit o înfrângere pe teren propriu în faţa celor de la CS Barcău Nuşfalău.

După acel meci, la echipă a avut loc un “şoc” , iar Mihai Bode a renunţat la funcţia de antrenor. În locul său a fost numit principal Flore Pop, cel care s-a descurcat foarte bine şi din această funcţie.

Cinci victorii a reuşit Unirea Mirşid în ultimele cinci etape reuşind să se impună şi în derby-ul din penultima etapă, cu Dumbrava Gîlgău. În aceste condiţii, campioana a terminat turul în fotoliul de lider şi are un avans de 3 puncte faţă de “rivala” Dumbrava Gîlgău şi 5 puncte în faţa celor de la Rapid Jibou.

“Faptul că în vară am adus la echipă nouă jucători a necesitat timp pentru ca lotul să se omogenizeze.În prima parte a turului echipa nu a evoluat la capacitate maximă şi s-au înregistrat şi câteva rezultate negative, dar după ce s-au format relaţiile de joc, totul a decurs bine şi am obţinut rezultate bune, mai ales în a doua parte a turului. Chiar dacă am început mai greu, echipa a progresat de la o etapă la alta. Sunt mulţumit că suntem pe primul loc şi că avem un avans de puncte liniştitor faţă de contracandidatele noastre”, a spus antrenorul Flore Pop.

Retrospectiva turului reuşit de Unirea Mirşid, în ziarul Sportul Sălăjean din 9 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL