Connect with us

FOTBAL

Sălăjenii Romario Rus şi Alex Gudea, la o tradiţională competiţie de fotbal în sală de la Baia Mare


Cei doi fotbalişti sălăjeni au participat între Crăciun şi Revelion la tradiţionala competiţie de fotbal în sală, desfăşurată la Baia Mare. Mijlocaşul originar din comuna Rus a făcut echipă cu Claudiu Bumba, Florin Achim sau Darius Buia printre alţii, în timp ce portarul Gudea a apărat buturile Minerului Baia Mare. Din păcate, însă, echipele sălăjenilor s-au oprit în sferturile de finală, fiind eliminate la penalty-uri


An de an, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, la Baia Mare are loc unul dintre cele mai puternice turnee de fotbal în sală din ţară. Evident, ne referim la Cupa “Minerul”.

În acest an, competiţia s-a desfăşurat în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare, în perioada 27 – 29 decembrie şi a adunat la start nu mai puţin de 14 echipe, împărţite în patru grupe.

Astfel, din Grupa Viorel Mateianu au făcut parte Sebi Marc, Progresul Şomcuta Mare şi Orient Fan Sport Baia Mare, iar din Grupa Radu Pamfil au făcut parte Amicii Turda, ACS FC Recea şi AS GCI.

FC Amicii, Il Calcio Satu Mare, FC Suciu de Sus şi Minerul Baia Mare au format Grupa Lucian Bălan, în timp ce Grupa Mircea Sasu a fost formată din Sporting Recea, Redex, Power Satu Mare şi Glory Days. Meciurile din cadrul grupelor s-au desfăşurat după sistemul fiecare cu fiecare şi s-au calificat mai departe în faza sferturilor de finală primele două clasate din fiecare grupă.

Şi judeţul Sălaj a avut reprezentanţi la această prestigioasă competiţie la care au participat jucători valoroşi, chiar şi din Liga 1.

Este vorba despre portarul Alexandru Gudea (Minerul Baia Mare) şi de mijlocaşul Romario Rus (ACS FC Recea).

Cei doi au făcut parte din loturile echipelor considerate printre favorite la câştigarea trofeului, având în vedere că i-au avut în componenţa loturilor pe Paul Batin (Concordia Chiajna) sau Cristian Bud (Yverdon Sports) în cazul celor de la Minerul, sau Claudiu Bumba (Adanaspor), Florin Achim (Academica Clinceni) sau Darius Buia (Sportul Snagov), în cazul echipei din Recea.

Să spunem că partidele din faza grupelor au fost arbitrate de Szabolcs Kovacs, Cristian Codrea şi Vlad Mare.

În faza grupelor, ambele echipe au debutat cu dreptul şi au obţinut victorii spectaculoase.

Astfel, ACS FC Recea a trecut cu 5 – 2 de AS GCI, printre marcatorii grupării maramureşene aflându-se şi Romario Rus, în timp ce Minerul Baia Mare a trecut de FC Amicii cu 6 – 4.

Forma bună a celor două echipe a continuat şi în al doilea meci din cadrul turneului, iar ACS FC Recea s-a impus cu 3 – 0 în faţa celor de la Amicii Turda, în timp ce Minerul Baia Mare a trecut cu 3 – 1 de FC Suciu, iar ambele echipe s-au calificat în faza sferturilor de finală.

În această fază a competiţiei, din păcate, ambele echipe au fost eliminate. Astfel, Minerul Baia Mare a fost eliminată de Sporting Recea, scor 3 – 5, în timp ce ACS FC Recea a pierdut dramatic la loviturile de departajare împotriva celor de la Sebi Marc.

Meciul s-a încheiat la egalitate, 3 – 3, iar în urmă executării penalty-urilor, Sebi Marc s-a impus cu 7 – 6.

“A fost un turneu frumos cu mulţi jucători din primele trei ligi de fotbal ale României, unde m-am întâlnit cu mulţi prieteni sau foşti colegi. Îmi pare rău că nu am ajuns mai departe cu echipa pe care am avut-o”, ne-a spus Romario Rus, după prima sa participare la Cupa Minerul.

Să menţionăm că semifinalele şi finale au fost arbitrate de Istvan Kovacs şi Ovidiu Mazilu, iar competiţia a fost câştigată de Il Calcio Satu Mare, echipă ce l-a avut în componenţă pe Adrian Rus (Sepsi Sfântu Gheorghe), cel care a ieşit şi golgheterul competiţiei.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de vineri, 4 ianuarie.

 


ACS FC Recea: Florin Achim, Claudiu Bumba, Sergiu Ciocan, Viorel Chinde, Vasile Pop, Romario Rus, Andrei David, Vladimir Semeniuc, Milian Urs şi Răzvan Reves

Minerul Baia Mare: Alex Gudea – Juhasz Eduard, Denis Lihet, Sorin Şerban, Ciprian Duruş, Călin Borota, Valer Giurgiu, Raini Bandula, Raul Krausz, Răzvan Ardeleanu, Cristian Bud şi Paul Batin


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL