Connect with us

Ştiri din Sălaj

Proiectul de întrajutorare a 35 de vârstnici din Plopiş, la final de drum. Primăria vrea să rămână APROAPE


Proiectul de 140.000 euro finanţat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, derulat în localitatea Iaz timp de 15 luni şi prin care 35 de vârstnici din localitățile Făgetu, Iaz și Plopiș au beneficiat de servicii medicale, sociale și de o masă caldă zilnic, s-a încheiat. Autorităţile locale se vor implica în continuare pentru susţinerea acestor bătrâni


Primăria Comunei Plopiș a anunţat faptul că Proiectul „Calitate și echitate în servicii integrate medico-sociale”, prin care a fost înființat Centrul Comunitar de Servicii Intergrate Medico-Sociale (CCSIMS) din localitatea Iaz, s-a încheiat pe data de 30 decembrie 2018.

Prin acest proiect, nu mai puţin de 35 de vârstnici din comuna Plopiș au beneficiat de servicii medicale, sociale și de o masă caldă zilnic.

Autorităţile locale din comuna Plopiş au precizat, însă, faptul că ar dori ca acest proiect să continuie şi ca Primăria să rămână alături măcar de o parte a beneficiarilor, tocmai pentru a nu exista o ruptură în modul în care au fost sprijiniți beneficiarii cuprinși în grupul țintă, prin intermediul acestui proiect.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2019, numărul beneficiarilor va fi redus, va rămâne angajat un singur asistent social, un singur asistent medical și un îngrijitor vârstnici la domiciliu.

Vizavi de beneficiari, aceștia vor avea în continuare la dispoziție aceleași servicii de calitate de natura socială și medicală, lucrul care se schimbă este faptul că aceștia nu vor mai primi zilnic o masă caldă.

Reamintim faptul că proiectul trebuia finalizat la data de 30 martie, însă în urma rapoartelor și controalelor  întocmite s-a constatat necesitatea  și oportunitatea acestor servicii pentru beneficiari, astfel că a fost prelungit de trei ori (30.03.2018 – 30.06.2018; 30.06.2018 – 30.09.2018; 30.09.2018 – 30.12.018), spre bucuria celor 35 de beneficiari care au primit, în continuare, îngrijire la domiciliu și zilnic o masă caldă.

Așadar, beneficiarii s-au putut bucura de 9 luni suplimentare de servicii medico-sociale după ce a fost obținută o prelungire a finanțării proiectului.

CCSIMS a fost inaugurat la data de 1 octombrie 2017, iar de atunci – timp de 15 luni – vârstnici din cele trei localități ale comunei Plopiș (Făgetu, Iaz și Plopiș) au găsit sprijin real și deschidere din partea personalului CCSIMS.

La nivel național există doar 8 astfel de proiecte pilot, dintre care 2 în județul Sălaj, iar scopul lor este de a fi alături de beneficiarii ajunși la senectute care au nevoie de sprijin și de implicarea comunității din care provin.

AICI poţi vedea şi Pagina oficială de Facebook.

Vă reamintim faptul că respectivul proiect a obținut finanțare în valoare de aproximativ 140.000 euro prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Scopul de funcționare al Centrului este îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice cu personal specializat și acordarea de servicii de consiliere și asistență socială primară și specializată atât pentru beneficiarii cuprinși în grupul țintă, cât și pentru alte categorii vulnerabile.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj