Connect with us

ARTE MARTIALE

Cadou special din Japonia pentru sensei Cristian Bolduţ, chiar înainte de Crăciun


Karateka de la CS Vidalis Zalău a primit chiar înaintea Sărbătorilor de Iarnă diploma şi centura 4 Dan în karate kyokushin, tocmai din Japonia. Aceste merite îi revin sălăjeanului după ce în vară a trecut cu brio peste examenul de centură, susţinut tocmai în Bulgaria


Chiar dacă este un judeţ mic, Sălajul a avut mereu oameni de calitate, inclusiv în domeniul sportului. Unul dintre aceşti oameni este karateka Cristian Bolduţ. Sportivul-antrenor de la CS Vidalis este multiplu medaliat naţional şi european şi de-a lungul anilor a reuşit să acumuleze experienţă pe care acum o împărăşeşte copiilor dornici să practice karate kyokushin şi să înveţe tainele acestui sport.

În această vară, sensei Cristian Bolduţ a participat la un seminar de karate, în Bulgaria, la finalul căruia a susţinut şi un examen pentru centură. La acel seminar au fost prezenţi şi Kenji Midori, preşedintele World Karate Organisation (WKO) – centură neagră 8 dan în kyokushin; Norichika Tsukamoto – centura neagră – 5 dan, dublu campion mondial la categoría open în 1996 şi în 2011, o legendă a acestei arte martiale deoarece în istoria kyokushin există doar 2 sportivi care au reuşit dubla la Campionatele Mondiale, Makoti Nakamura în 1979 şi 1984 şi Tsukamoto; respectiv Yoshikazu Koi – centura neagră – 5 dan, manager general al WKO.

Alături de cei trei reprezentanţi ai Japoniei, din partea European Karate Organisation (EKO) – au fost prezenţi: spaniolul Jesus Talan – centura neagră 6 dan, preşedintele comisiei tehnice, danezul Jan Bulow – centura neagră 7 dan, membru al comisiei tehnice şi polonezul Remigiusz Karpinski – centura neagră 6 dan, de asemenea membru al comisiei tehnice a EKO. În faţa acestora, Bolduţ a susţinut examenul pentru centura neagră 4 Dan, pe care a reuşit să-l treacă cu brio.

Un asemenea examen se poate susţine doar în faţa unei astfel de comisii, iar sălăjeanul nostru ne-a făcut mândri prin prestaţia reuşită. Pentru reuşita sa, Cristian Bolduţ a primit un “cadou” special, tocmai din Japonia, constând într-o diplomă care atestă faptul că acesta a trecut cu brio examenul pentru centura neagră 4 Dan, însoţit de centura cu numele lui brodat.

“A fost vorba despre oficializarea examenului pe care l-am susţinut în vară, în Bulgaria. A fost un stagiu de pregătire condus de preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Kyokushin, Kenji Midori, împreună cu doi japonezi, plus Comisia Tehnică a Federaţiei Europene de Karate Kyokushin. În acest stagiu au fost susţinute examene pentru gradele superioare, până la 4 Dan. La finalul stagiului am dat examenul pe care am reuşit să-l trec cu brio şi atestarea succesului acesta a fost prin trimiterea din Japonia a diplomei şi a centurii negre 4 Dan, cu numele meu brodat şi diploma care atestă gradul pe care l-am obţinut în urma examenului”, ne-a spus Cristian Bolduţ.

În final, să spunem că sălăjeanul nostru, sportivul-antrenor de la CS Vidalis Zalău va fi trecut oficial în cadrul Federaţiei Mondiale de Karate Kyokushin ca deţinător al centurii negre 4 Dan.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 27 decembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE