Connect with us

DIVERSE

Sportivii de la CSM Zalău au boicotat Gala “Laureaţii Anului Sportiv 2018”!?


Evenimentul de gală organizat de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret  Sălaj în care trebuiau să fie premiaţi cei mai buni sportivi ai judeţului în anul  2018 s-a transformat într-un moment stânjenitor, un moment umbrit de proteste şi absenţe, deoarece – la îndemnul directorului Silviu Mureşan – sportivii de la CSM Zalău au refuzat premiile oferite. Totul, din cauza faptului că DJST a trecut peste criteriile Ministerului şi, în topul pentru probele olimpice, a nominalizat sportivi de la ramuri precum handbal, volei şi fotbal, în dauna pugiliştilor de la CSM. În aceste condiţii, dintre cei 10 laureaţi, pe scenă a venit doar un sportiv, fotbalistul de la CS Atletic!?


Chiar dacă autorităţile locale nu au mai alocat fonduri pentru premierea celor mai buni sportivi din 2018, evenimentul “Laureaţii anului sportiv 2018 din Sălaj” a fost aşteptat cu interes, astfel că luni în jurul orei 16.00, în sala de festivităţi “Avram Iancu” din cadrul Primăriei municipiului Zalău şi-au făcut apariţia sportivii, părinţii acestora, antrenorii, chiar şi o parte dintre autorităţi sau invitaţi speciali.

În semn de protest, sportivii de la CSM Zalău au refuzat premiile de la DJST Sălaj!

După festivitatea de premiere a sportivilor de la CSM Zalău a urmat festivitatea organizată de DJST Sălaj, însă aceasta a devenit una seacă, având în vedere că reprezentanţii de la CSM Zalău au decis să protesteze şi au refuzat premiile, fiind nemulţumiţi de modul în care a fost întocmit clasamentul la probele olimpice. “Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret nu a respectat criteriile pentru întocmirea clasamentului şi am informat şi Ministerul despre acest fapt. În aceste condiţii, reprezentanţii CSM Zalău, sportivii şi antrenorii nu vor participa la această premiere. Vom rămâne în sală din respect pentru colegii noştrii, care au făcut eforturi de-a lungul anului pentru a obţine performanţă”, a spus Silviu Mureşan, directorul de la CSM Zalău, care a lăsat mască asistenţa.

Cinci sportivi de la CSM Zalău au fost incluşi în clasamentul celor mai buni sportivi la disciplinele olimpice, dar niciunul nu a ridicat premiile puse la dispoziţie de către DJST Sălaj. În acest clasament s-au mai regăsit Rareş Bălean (Volei Municipal Zalău), Valentina Panici (HC Zalău), Răzvan Mihalcea (Volei Municipal Zalău), Paula Teodorescu (HC Zalău) şi Olimpiu Ardelean (CS Atletic Zalău), însă doar tânărul jucător de la CS Atletic a fost prezent la premiere. La această gală, HC Zalău nu a avut niciun reprezentant, în timp ce de la Volei Municipal Zalău a fost secretarul clubului Deak Robert, care a ridicat premiile. Festivitatea de pemiere de la probele neolimpice a decurs normal, astfel că majoritatea sportivilor au fost prezenţi şi şi-au ridicat premiile. Iulia Cliţan a devenit cea mai bună sportivă din Sălaj la disciplinele neolimpice, urmată de alţi doi colegi de la CS Terra Kid Zalău, Ana Popescu şi Rareş Mayer.

“Transmit sincere felicitări tuturor sportivilor, atât celor prezenţi cât şi cei care nu au reuşit să vină.  Felicitări şi celor care au reuşit să facă acest eveniment, la care s-au întâlnit atâtea familii, prieteni şi colegi”, a fost mesajul Iuliei Cliţan.

Paula Todoran: “A fost un an în care am reuşit să fac tot ceea ce s-a putut pe plan sportiv”

Şi în acest an, pe primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi la disciplinele olimpice a fost atleta Paula Todoran. Cu toate că CSM Zalău a protestat la acest eveniment, iar sportivii nu au ridicat premiile puse la dispoziţie de DJST Sălaj, la final, Paula Todoran a ţinut să adreseze un mesaj celor prezenţi în sală. “2018 a fost un an în care am reuşit să fac tot ceea ce s-a putut pe plan sportiv. Mai mult nu cred că se putea. Am reuşit să mă calific în competiţii cum este Campionatul European de Cros, Campionatul European de Atletism în proba de maraton, la Campionatul Balcanic de Cros, cu rezultate mai mult decât modeste. Vreau să mulţumesc conducerii de la CSM Zalău pentru întreaga susţinere. De mai bine de 16 ani acest club mă susţine necontenit în realizarea acestor performanţe. Doresc să-i mulţumesc şi omului care îmi stă mereu alături în muncă, domnului profesor Mirel Seişanu, care reuşeste de peste 22 de ani să mă dirijeze în marea performanţă. Le respect foarte mult şi rezultatele colegilor mei şi îi felicit pentru că au reuşit să promoveze sportul din acest oraş”, a spus Paula Todoran.

Absenţe notabile la gală

Gala “Laureaţii anului sportiv 2018” din Sălaj a avut multe minusuri, iar marele minus ar fi forma de protest a reprezentanţilor de la CSM Zalău, care au refuzat premiile puse la dispoziţie de DJST Sălaj, aceştia fiind nemulţumiţi de modul în care s-a alcătuit clasamentul la probele olimpice.

În cadrul galei, instituţia condusă de Adrian Fărcaş a mai premiat sportivi şi foşti sportivi de performanţă, însă puţini dintre cei care se aflau pe listă au onorat cu prezenţa. Din diverse motive nu au fost prezenţi Gheorghe Tadici, Bogdan Unguruşan sau Doru Meseşean, însă nici o parte dintre sportivii care erau incluşi în clasamente nu au onorat cu prezenţa. Este vorba de Călin Marincaş, Paula Teodorescu, Răzvan Mihalcea, Valentina Panici sau Rareş Bălean. Este oarecum de înţeles absenţa celor de la Volei Municipal Zalău, având în vedere că aceştia erau deja plecaţi în Portugalia, unde gruparea de sub Meseş a avut de susţinut un meci important în Cupa Challenge, cu Benfica Lisabona.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE