Connect with us

FOTBAL

Luceafărul Bălan, pe locul 1 la finalul turului din Seria Est a Ligii a V-a


Noul proiect al grupării conduse de Radu Pop începe să prindă contur, iar elevii lui Emil Ionaş au făcut o treabă bună în prima parte a campioantului, la finalul căreia, fosta campioană judeţeană se află în “fotoliul de lider”. În ultima etapă din tur, formaţia din Bălan a obţinut o victorie uşoară, pe teren propriu, în faţa Recoltei Agrij


După o mică pauză, în vară, Luceafărul Bălan a revenit în competiţiile oficiale organizate de AJF Sălaj. Însă, deşi şi-a dorit, formaţia condusă de Radu Pop nu a fost primită în Liga a IV-a şi a fost nevoită să înceapă de la zero acest nou proiect. Cu Emil Ionaş pe bancă, uşor-uşor, la Bălan au ajuns tineri de persepctivă, dar şi jucători cu experienţă, care au trecut pe la grupele de copii şi juniori ai clubului din comuna Bălan. Această reţetă a fost una de succes, iar la capătul turului, Luceafărul Bălan este lider în Seria Est, având un punct avans peste principalele urmăritoare.

Daniel Miron şi compania au profitat din plin în ultima etapă de eşecul celor de la Agronova Dragu – fostul lider – împotriva Viitorului din Băbeni şi a urcat în fotoliul de lider, graţie victoriei uşoare în faţa formaţiei Recolta Agrij.

De altfel, meciul cu Recolta a fost controlat în totalitate de elevii lui Emil Ionaş, iar după numai două minute, Ionuţ Noje a şi deschis scorul. Astfel că oaspeţii au ieşit la joc, pentru că nu mai aveau nimic de pierdut. Chiar dacă au existat câteva sclipiri ale jucătorilor echipei oaspete, scorul a rămas la fel până la pauză, chiar dacă Noje a trecut în două rânduri pe lângă realizarea dublei. După revenirea de la cabine, Luceafărul a continuat să domine jocul, iar golgheterul Ionuţ Noje s-a “transformat” din marcator în pasator, servindu-l excelent pe Paul Rezmiveş. Totuşi, până la final, Noje a realizat dubla şi a închis tabela la 3 – 0, după o cursă de la centrul terenului, pornită în urma unei pase primite pe culoar.

Astfel, Luceafărul Bălan va trece peste iarnă staţionând pe locul 1 şi priveşte cu încredere returul  ce va debuta în primăvara anului viitor. Mai mult de atât, trebuie menţionat faptul că gruparea pregătită de Emil Ionaş este singura echipă neînvinsă din Sălaj, iar aici vorbim despre campionatele din Liga a IV-a şi Liga a V-a (Seria Est şi Seria Vest). Este o performanţă demnă de apreciat.

Daniel Miron, “căpitan” Luceafărul Bălan: “Ne aşteaptă un retur foarte greu”

„Meciul de duminică a fost unul uşor pentru noi. Chiar dacă era ultima etapă, băieţii au fost concentraţi pe toată durata meciului, cei de la Agrij au prestat un joc destul de bun şi prin urmare meciul a fost unul plăcut pentru spectatori. Referitor la parcursul nostru din tur, pot spune că după un început ezitant de campionat, am reuşit să ne revenim, să fim mai concentraţi şi să câştigăm meci după meci, devenind astfel campioni de toamnă. Ţin să felicit toţi colegii de la echipă, s-a format un grup foarte frumos şi unit la Bălan, de care sunt foarte mândru. Vreau să le mulţumesc domnilor antrenori Emil Ionaş şi Sandu Colciar pentru răbdarea şi efortul depus pe parcursul turului, fără dânşii nu reuşeam acest lucru, precum şi spectatorilor, dar nu în ultimul rând domnului Radu Pop pentru efortul imens depus pentru a ne crea cele mai bune condiţii pentrua a juca fotbal. Ne aşteaptă un retur foarte greu de campionat, diferenţa de puncte e foarte mică şi teoretic primele opt echipe au şanse la titlu, dar sper ca şi în retur să avem aceeaşi contanţă, încât la finalul campionatului să fim cu adevărat campioni”.

 

Luceafărul Bălan - Recolta Agrij  3 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Ionuţ Noje (‘2 şi 74) şi Paul Rezmiveş (‘62)

Luceafărul: Cătălin Clepa – Dorin Fechete, Daniel Miron (cpt.), Vlăduţ Sav, Adrian Groza, Ciprian Stoica, Cristian Cristea, Florin Cernucan, Alex Miclea, Andrei Petruş şi Ionuţ Noje. Rezerve: Rareş Pop – Iuliu Lăcătuş, Răzvan Forna, Dorin Teglaş, Paul Rezmiveş, Gabriel Lăcătuş şi Roland Pintea. Antrenor: Emil Ionaş. Conducător: Radu Pop

Recolta: Marcel Tămăşan – Dinu Berar, Lucian Goia, Mircea Rezmiveş, Ciprian Recian, Cătălin Curea, Dan Porumb (cpt.), Marius Frenţiu, Abel Varga, Bogdan Szucs şi Bogdan Tereu. Rezerve: Daniel Nemeş şi Denis Petrean. Delegat: Andrei Mastan

Au arbitrat: la centru: Gabriel Bârjac (Zalău) asistenţi: Claudiu Coste (Surduc) şi Lavinia Cucuian (Păuşa)

Observator AJF: Liviu Buzure (Jibou)

Jucătorul meciului: Ionuţ Noje

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL