Connect with us

Ştiri din Sălaj

Patru localități din Sălaj primesc bani europeni pentru internet Wi-Fi!


Municipiul Zalău, oraşul Şimleu Silvaniei şi comunele Bănişor şi Şamşud au rămas pe lista celor 200 de localităţi din România, care vor primi vouchere în valoare de 15.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public


Uniunea Europeană are intenţia de a dota fiecare sat şi oraş din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public.

Mai exact, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate.

Aceasta până în anul 2020. Astfel, comunităţile locale vor putea aduce conectivitatea mai aproape de cetăţeni, permiţându-le acestora să beneficieze pe deplin de nenumăratele oportunităţi oferite de digitalizare.

În primăvara acestui an, USR Sălaj a depus către toate Primăriile din județul Sălaj, inclusiv la Prefectura Sălaj, o adresă de informare și solicitare asupra participarii la programul WiFi4EU lansat de Comisia Europeană, pentru instituirea unor puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

WiFi4EU este un program prin care Comisia Europeană doreşte să ofere internet Wi-Fi gratuit tuturor cetăţenilor.

Ca urmare, 23 din localități din Sălaj din mediul urban şi mediul rural au depus respectiva cerere.

În cursul zilei de vineri, a venit şi răspunsul, deoarece a fost finalizată lista câștigătorilor voucherelor acordate de Uniunea Europeană pentru furnizarea de internet wireless gratuit a fost publicată.

Dintre cele 23 de localităţi, patru se află printre cele peste 200 de unități administrativ-teritoriale din România, care vor primi bani europeni pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public.

Este vorba de două oraşe şi două comune, adică municipiul Zalău şi oraşul Şimleu Silvaniei, respectiv comunele Bănişor şi Şamşud.

Proiectul european are un buget care se ridică la 120 milioane de euro şi fiecare administraţie locală va beneficia de vouchere în valoare de 15.000 de euro!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj