Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău s-a calificat la pas în optimile Cupei Challenge, după ce a surclasat Steaua şi la Bucureşti!


După un 3 – 0 la Zalău, elevii pregătiţi de Nikolay Jeliazkov au câştigat cu acelaşi scor şi partida retur de la Bucureşti şi au ajuns în optimile competiţiei europene, unde foarte probabil se vor reîntâlni cu Benfica Lisabona


Având un buget consistent din partea autorităţilor locale, dar şi un lot pe măsură, Volei Municipal Zalău este favorită să câştige campionatul în Divizia A1, iar după aproape un tur de campionat pare să aibă doar o singură adversară – SCM Craiova, cu care se află la egalitate de puncte după opt etape.

Şi în Cupa Challange, gruparea de sub Meseş are un parcurs bun şi până în momentul de faţă a trecut de două tururi. Acest lucru era o normalitate, în condiţiile în care în prima fază, Volei Municipal Zalău a jucat cu “desculţii” de la Buducnost Podgorica echipă de care este doar numele, iar în 16-zecimi a trecut de Steaua, o echipă cu mult sub nivelul din sezonul trecut.

Disputa românească cu Steaua se anunţa mai disputată, dar nu a fost deloc aşa, deoarece zălăuanii au câştigat cu 3 – 0 în tur şi au făcut un pas mare spre calificare.

Returul a avut loc miercuri după-amiază la Bucureşti, dar nici în acest meci Steaua nu a reuşit să facă faţă Zalăului, decât în setul trei, când deja calificarea era decisă.

Încă din debutul primului set, Volei Municipal Zalău a pus stăpânire pe joc şi a condus în permanenţă la două, chiar şi trei puncte. A fost 11 – 14, 12 – 15 şi 14 – 17, iar Bogdan Tănase a cerut time-out. Fără efect, deoarece Zalăul a fost net superioară şi scorul a devenit 15 – 20, iar apoi 15 – 23. S-a terminat 16 – 25, iar gruparea de sub Meseş mai avea nevoie de un singur set pentru a se califica.

Fără mari emoţii, oaspeţii s-au impus şi în setul al doilea, în care Steaua a condus doar în prima parte, însă de puţine ori, cu 2 – 1 sau 11 – 10. Volei Municipal s-a distanţat la trei puncte, 17 – 20, dar finalul a părut mai disputat, în condiţiile în care s-a făcut 20 – 21 şi 22 – 24. A fost un simplu “foc de paie”, deoarece scorul final a fost 23 – 25 şi fiesta putea începe deoarece Volei Municipal era deja în optimi.

În aceste condiţii, în setul trei, zălăuanii nu au mai forţat, iar antrenorul Nikolay a făcut câteva schimbări. Sub aceste coordonate şi Steaua s-a putut afirma, astfel că în setul trei a condus cu 8 – 5, 17 – 14, 22 – 17, dar şi cu 24 – 21. Până la urmă bucureştenii nu au avut puterea să îşi adjudece nici măcar acest set, în ciuda faptului că au mai condus cu 25 – 24, 29 – 28 şi 30 – 29. În cele din urmă scorul din setul trei a fost tot în favoarea Zalăului, 32 – 34, iar formaţia antrenată de Nikolay Jeliazkov ajunge la pas în optimile Cupei Challenge.

În optimi, Volei Municipal Zalău s-au putea reîntâlni cu Benfica Lisabona, care în partida tur din 16-zecimi a trecut cu 3 – 0 de Iraklis Thessaloniki. Returul dintre cele două grupări are loc joi, în Grecia, iar formaţia care va merge mai departe o va întâlni pe Volei Municipal Zalău.

Steaua Bucureşti – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (-16, -23, -32)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE