Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. Cupa “Lyceum” şi-a desemnat câştigătorii. CLASAMENTE


S-a încheiat o nouă ediţie a competiţiei rezervată liceenilor, la capătul a două săptămâni de concurs. La ediţia din acest an  numărul participanţilor a fost unul destul de ridicat, peste 450 de elevi luptându-se la cele trei discipline sportive, la feminin şi masculin pentru un loc pe podium


A devenit o tradiţie. La fel ca în fiecare an, în judeţul Sălaj are loc la finalul anului Cupa “Lyceum”, o competiţie pentru elevii ciclului liceal din judeţul nostru. În acest an, tradiţionala competiţie organizată de DJST Sălaj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a ajuns la  ediţia cu numărul 25.

Spre deosebire de ediţia de anul trecut, la start s-au aflat mai mulţi participanţi. Faţă de 27 de echipe şi 312 sportivi, în acest an, la Cupa “Lyceum” au concurat 31 de echipe formate de peste 450 de elevi. La fel ca şi la ediţia de anul trecut, competiţia a propus întreceri la trei discipline sportive, baschet, volei şi handbal, atât la fete, cât şi la băieţi.

Competiţia a debutat miercuri, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” din Zalău, în 13 noiembrie cu întrecerea feminină la handbal. La capătul unor meciuri crâncene şi disputate, echipa Liceului Tehnologic “Cserey Goga” Crasna şi-a păstrat titlul cucerit anul trecut. La fel s-a întâmplat şi în întrecerea băieţilor, două zile mai târziu, în sala de sport a LPS Avram Iancu Zalău.

Întrecerile de baschet au avut loc în sala de sport a Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, iar în întrecerea feminină s-a impus echipa Liceului Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău, în timp ce întrecerea masculină a fost câştigată de echipa Colegiului Naţional Silvania.

La volei, întrecerile au fost dominate de echipele Colegiului Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei. Şimleuanii s-au impus atât în competiţia feminină, cât şi în cea masculină.

La final, să spunem că organizatorii i-au răsplătit pe câştigători cu premii constând în cupe, tricouri şi diplome.

“Mă declar mulţumit de organizare şi de modul de desfăşurare a competiţiei, atât din punct de vedere al numărului de elevi şi echipe participante, cât şi de buna colaborare cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Sălaj, care ne-a sprijinit cu punerea la dispoziţie a sălilor de sport în care au avut loc întrecerile sportive. Mă bucur că, prin organizarea acestei acţiuni am reuşit să mobilizăm elevii de la liceele din judeţ să facă sport şi mişcare în organizarea DJST Sălaj. Au fost peste 25 de ore de întreceri sportive, dominate de fair-play la cele trei discipline sportive, baschet, handbal şi volei, fete şi băieţi, iar în urma desfăşurării competiţiei, sper ca elevii să conştientizeze importanţa practicării sportului benefic sănătăţii corporale şi să continue să facă sport şi mişcare, indiferent de ramura sportivă aleasă. Mulţumesc ISJ Sălaj şi cadrelor didactice de educaţie fizică şi sport pentru buna colaborare avută în implementarea acestei competiţii de tradţie”, ne-a spus Adrian Fărcaş, director executiv DJST Sălaj.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 5 decembrie.


Clasamentele finale la cele 3 discipline sportive arată în felul următor:

Baschet fete:

Locul 1            – Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău

Locul 2            – Colegiul Tehnic “API” Zalău

Locul 3            – Colegiul Naţional Silvania Zalău

Baschet băieţi:

Locul 1            – Colegiul Naţional Silvania Zalău

Locul 2            – Colegiul Tehnic “API” Zalău

Locul 3            – Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău


Volei fete:

Locul 1            – CN Simion Bărnuţiu Şimleu Silvanei

Locul 2            – Colegiul Tehnic “API” Zalău

Locul 3            – Colegiul Naţional Silvania Zalău

Volei băieţi:

Locul 1           – CN Simion Bărnuţiu Şimleu Silvaniei

Locul 2           – Colegiul Tehnic “API” Zalău

Locul 3           – Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău


Handbal fete:

Locul 1            – Liceul Tehnologic “Cserey Goga” Crasna

Locul 2            – LT Iuliu Maniu Şimleu Silvaniei

Locul 3            – CNSB Şimleu Silvaniei

Handbal băieţi:

Locul 1            – Liceul Tehnologic “Cserey Goga” Crasna

Locul 2            – LT Iuliu Maniu Şimleu Silvaniei

Locul 3            – CNSB Şimleu Silvaniei


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI