Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău, la două seturi de optimile Cupei Challenge


După un categoric 3 – 0 în tur, formaţia antrenată de Nikolay Jeliazkov este cu un picior în faza următoare a competiţiei europene, dar pentru a fi sigură de optimi, gruparea de sub Meseş trebuie să câştige două seturi şi în capitală


Miercuri, ora 18.00, Sala “Mihai Viteazul” din Bucureşti :

Steaua Bucureşti – Volei Municipal Zalău 

Volei Municipal Zalău face faţă cu brio pe două “fronturi”, atât în campionat, cât şi în Cupa Challenge. Dacă în Divizia A1 ocupă fotoliul de lider după opt etape, în competiţia europeană, gruparea de sub Meseş este foarte aproape de optimi. La prima vedere, duelul din 16-zecimi cu Steaua se anunţa mai echilibrat, însă după jocul tur s-a văzut o diferenţă destul de clară între cele două echipe. Volei Municipal Zalău a câştigat cu 3 – 0 (21, 22, 16) şi după victoria de miercurea trecută a făcut un pas mare spre calificare.

Însă, elevii lui Nikolay Jeliazkov rămân concentraţi înaintea returului şi speră ca în partida de la Bucureşti să câştige cel puţin două seturi pentru a obţinut biletele pentru faza următoare. Volei Municipal Zalău abordează jocul retur fără presiune, dar cu toate că are avantajul unei victorii de 3 puncte obţinută în tur, zălăuanii joacă la victorie în partida de la Bucureşti. De cealaltă parte, Steaua Bucureşti mai are mici speranţe că poate întoarce soarta calificării, bazându-se pe avantajul terenului propriu, dar şi pe proprii fani.

Pentru a merge mai departe, Steaua trebuie să câştige cu 3 – 0 sau 3 – 1, dar mai apoi să se impună şi în ”setul de aur”. Orice alt rezultat o avantajează pe Volei Municipal Zalău care se poate califica şi în cazul unei înfrângeri cu 3 – 2. În cazul în care va pierde cu 3 – 1, atunci gruparea de sub Meseş va trebui să se impună în “setul de aur”.

Între meciul tur şi retur, atât Volei Municipal Zalău, cât şi Steaua au avut de susţinut partide în campionat. Dacă Zalăul a avut un meci uşor pe teren propriu şi a trecut cu 3 – 0 de Dinamo, Steaua s-a întrebuinţat serios în deplasarea de la Baia Mare, unde până la urmă a câştigat cu 3 – 2.

“Chiar dacă în tur a fost 3 – 0 şi aş putea spun că a fost o victorie uşoară, nu a fost chiar aşa, deoarece Steaua a pus multă presiune prin serviciu şi a jucat bine”, a spus Nikolay Jeliazkov după partida de la Zalău.

Partida dintre Steaua Bucureşti şi Volei Municipal Zalău se dispută miercuri, de la ora 18.00, în Sala “Mihai Viteazul” din Bucureşti şi va fi arbitrată de Ioannidis Ioan (Grecia) şi Horvath Miklos (Ungaria).

Echipa calificată din această “dublă” manşă va întâlni în optimi învingătoarea dintre Benfica Lisabona (Portugalia) şi Iraklis Thessaloniki (Grecia). În meciul tur, portughezii s-au impus cu 3 – 0, dar returul urmează să se joace joi, în Grecia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE