Connect with us

ATLETISM

Dr. Lidia Angelescu şi Natanael Peştean, pe podium la Crosul Unirii de la Alba Iulia


Dr. Lidia Angelescu şi Natanael Peştean sunt atleţii din judeţul nostru care au reuşit să urce pe podium la ediţia cu numărul 50 a tradiţionalei competiţii din Alba Iulia


Cu mic, cu mare la Alba Iulia. La fel ca în orice final de an, în cadrul Cetăţii din municipiul judeţului Alba a avut loc Crosul Unirii 2018.

A fost o ediţie extrem de specială, cu numărul 50, tocmai în anul în care serbăm Centenarul României.

Sute de participanţi, de toate vârstele au luat cu asalt competiţia şi s-au întrecut pentru un loc pe podium.

Întrecerea a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, Asociaţia Judeţenă de Atletism Alba şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru  Toţi Alba, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia. Evenimentul s-a desfăşurat în Şanţurile Cetăţii din municipiul judeţului Alba, iar la start s-au aflat şi reprezentanţi ai judeţului Sălaj.

De altfel, să spunem că sportivii sălăjenii au impresionat la ediţia trecută a Crosului Unirii, obţinând nu mai puţin de şapte clasări pe podium la mai multe categorii de vârstă, începând cu categoria 12 – 13 ani şi până la 80 – 84 de ani. Acum, la ediţia aniversară de 50 de ani, numărul sălăjenilor prezenţi la startul competiţiei a fost unul mai redus, astfel că şi prezenţele pe podium au fost ceva mai puţine.

Să spunem că cea mai mare absentă a delegaţiei Sălajului la această competiţie a fost Rodica Prodan. Sportiva veterană din Var nu a putut efectua deplasarea din cauza unor probleme de sănătate şi astfel, după mai multe clasări pe podium în cadrul ediţiilor trecute ale Crosului Unirii, sportiva de la CSM Zalău, în vârstă de 68 de ani, trebuie să aştepte încă un an pentru a mai putea urca pe podium la competiţia din judeţul Alba.

Dar, în lipsa doamnei Prodan, s-a remarcat o altă doamnă, Lidia Angelescu. În vârstă de 64 de ani, medicul zălăuan a început de aproximativ un an şi jumătate să participe la competiţii oficiale de atletism şi până în prezent, a reuşit să strângă mai multe medalii, pe la competiţiile la care a participat.

De altfel, printre primele competiţii la care a luat startul Dr. Lidia Angelescu a fost chiar ediţia cu numărul 49 a Crosului Unirii de la Alba Iulia, acolo unde a obţinut medalia de argint. Având acest rezultat obţinut anul trecut, Angelescu şi-a propus ca în acest an să reuşească acelaşi lucru şi aproape a şi reuşit.

În cadrul ediţiei 50 a Crosului Unirii, Lidia Angelescu a obţinut din nou o clasare pe podium, însă de această dată s-a clasat pe locul 3. Dr. Angelescu a participat la categoria de vârstă +60 de ani. La competiţia de la Alba Iulia a participat şi polisportivul Petru Bologa.

Un adevărat exemplu pentru copiii din ziua de azi, Bologa a luat startul Crosului Unirii, deşi recent a împlinit vârsta de 81 de ani.

Totuşi, competiţia a fost una acerbă, iar la categoria de vârstă +80 de ani au fost nu mai puţin de 10 sportivi înscrişi, iar polisportivul de la CSM Zalău a ocupat locul 6 la finalul competiţiei.

De menţionat este faptul că pe anumite porţiuni de traseu, Petru Bologa s-a intersectat şi cu Lidia Angelescu, cei doi depăşindu-se unul pe celălalt.

Pe podium a reuşit să urce încă un sălăjean, însă de această dată, nu este vorba despre un sportiv veteran, ci şi un tânăr de perspectivă. Astfel, Natanael Peştean a ocupat locul 3 la categoria 14 – 15 ani.  În final, să menţionăm faptul că organizatorii i-au răsplătit pe participanţi cu tricouri, pixuri şi diplome, în timp ce sportivii care s-au clasat pe podium au fost răsplătiţi, în plus, cu medalii.

“M-am dus la Alba Iulia fără prea multă pregătire şi s-a simţit. Dar, important este că am alergat bine, am reuşit să termin cursa şi am obţinut o medalie şi o diplomă. De altfel, au fost câteva porţiuni de pe traseu în care am reuşit să-l întrec pe domn profesor Bologa, însă ulterior, m-a întrecut. A fost o participare numeroasă şi ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că un domn de 97 de ani a participat la competiţie, iar la finalul întrecerii a fost asaltat pentru poze. Din păcate, spre deosebire de alte judeţe, precum Hunedoara care a fost reprezentat la competiţie de un număr de sportivi mare, precum şi de o mică galerie, din Sălaj am fost doar trei sportivi, eu, domnul profesor Bologa şi Natanael Peştean. A fost ultima competiţie pentru mine în acest an”, ne-a spus Lidia Angelescu.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM